Bologna süreci ve Türkiye
Turkey and Bologna process
- Tez No: 458699
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT KUDRET YURTSEVEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Bologna, Erasmus, Uluslararasılaşma, Bologna, Erasmus, Internationalization
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
Uluslararası eğitimin en yeni dalı olarak hareketlilik kavramı yerini giderek genişletmektedir. Bunun nedeni, ülkelerin kalkınma kavramına ve dolayısıyla bireysel refaha atfettikleri önemin artmasıdır. Bu amaçla da ülkeler kalkınmak için çeşitli politikalar geliştirmekte ve uygulamaya çalışmaktadır. Kalkınmayı etkileyen ve ülkenin azgelişmiş, gelişmekte olan ya da gelişmiş olmasına sebep olan çok çeşitli faktörler mevcuttur. Bu faktörlerden biri de eğitimdir ve eğitim ile kalkınma arasında pozitif bir ilişkinin olduğu kabul edilmektedir. Bu çalışmada eğitim ve kalkınma arasındaki ilişki çeşitli göstergelerle ortaya konulacak ve Türkiye açısından bu ilişkinin durumu incelenecektir.
Özet (Çeviri)
As being the newest department of international education, the development mobility has been expanding its place in economic literature. The reason is that, the importance the countries attributed to the concept of development and accordingly to the individual prosperity has increased. For this purpose, countries have made various policies to develop and have tried to carry out them. There are several factors that affect the development and that cause a country to be underdeveloped, developing or developed. One of these factors is education and it has been accepted that there is a positive relation between education and development. In this study, the relation between education and development will be presented with various indicators and the status of this relation will be examined in terms of Turkey.