Küreselleşen ekonomide Türkiye'nin vergi rekabeti sorunları
- Tez No: 458761
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. EMRE ERGÜVEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Maliye, Economics, Finance
- Anahtar Kelimeler: Küreselleşme, Vergi Rekabeti, Teşvikler, Globalization, Tax Competition, Incentives
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Ekonomi Finans Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 112
Özet
Küreselleşme ekonomik olduğu kadar siyasal, teknolojik ve kültürel boyutlu bir süreçtir. Küreselleşme kavramı gerek uluslararası boyutta gerekse diplomatik boyutta kullanılmasına rağmen akademik çalışmalarda daha çok yer bulmuştur. Dünyanın her yerinde bir değişim olduğu gözlenmekte ve bir tarafındaki doğal ve kültürel değerler artık bütün dünyanın değeri olarak benimsenmektedir. Küreselleşme ile ilgili gerçekleştirilen tanımlamalar doğrultusunda küreselleşme olgusunun içinde mutlaka yer alması gerekli öncelikli etmenler; ülkeler arası serbest mal ve hizmet ticareti, sermayenin ülkeler arası serbest dolaşımıdır.
Özet (Çeviri)
Globalization is as much political, technological and cultural as economic process. Although the concept of globalization has been used both internationally and diplomatically, it has found more room for academic studies. It is observed that there is a change everywhere in the world and the natural and cultural values on one side are accepted as values of the whole world. Prioritized factors that must be included in globalization in the context of globalization are; Free trade of goods and services between countries is the free movement of capital between countries.