E-dönüşüm ve iş yaşamına etkileri
E-transformation and business life effects
  1. Tez No: 458787
  2. Yazar: ABDULKADİR GÜRBÜZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. METİN AYCİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: E-dönüşüm, İş yaşamı, Sanal ortam, E-transformation, business life, virtual platform
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
Türkiye'de internet kullanımının yaygınlaşması ile internet üzerinden işlem yapanların sayısı her geçen gün artmaktadır. Hızla değişen bilgi ve iletişim teknolojileri, iş yaşamındaki unsurların sanal ortama uyum sağlamasını zorunluluk haline getirmiştir. Bütün iş alanlarında ve sosyal hayatta sanal ortama duyulan yoğun ilgi e-dönüşüm uygulamalarının önemini ortaya çıkarmıştır. E-dönüşüm, hayatın tüm alanlarında daha az zamanda daha kolay ve verimli işler yapmak anlamına gelmektedir. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin yanında, insanların yaşam anlayışının da değişimini simgelemektedir. Bir işletmenin e-dönüşümü gerçekleştirmedeki temel amacı, faaliyetlerini sanal ortama aktararak hız kazanmaktır. Böylelikle işletmelerin verimliliği artacak ve maliyetleri düşecektir. E-dönüşüm dünyada devletlerin kurumların şirketlerin ve bireylerin yaşam ve çalışma tarzının değişimini ifade etmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de e-dönüşüm uygulamaları artmaktadır. Bu çalışma ile e-dönüşümün iş ve insan yaşamında yarattığı değişim ve etkileri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The number of people engaged in conducting transactions on the internet is growing with each passing day as the use of internet in Turkey becomes widespread. Rapidly changing information and communication technologies have necessitated the components of business life being adjusted to the virtual platform. The intense interest to the virtual platform in all forms of business and social life has brought out the significance of e-transformation. E-transformation refers to performing an action more easily and productively in less time in all areas of life. It symbolizes the change in the way people perceive life as well as the information and communication technologies. The main goal of a business establishment in performing e-transformation is to accelerate by transferring its operatitions to a virtual platform. Thus, the productivity of business establishments will grow and expenses will be reduced. E-transformation stands for change in life and business for countries, institutions, companies and individuals around the world. E-transformation practices are developing in Turkey as in the entire world. In this study, the effects and changes of e-transformation on business and people's lives are examined.