KOBİ Türkiye Finansal Raporlama Standartlarının finansal tablolar üzerine etkisi ve Gaziantep'teki KOBİ'lerde bir araştırma
The effect of SME-Turkish Financial Reporting Standards on the financial tables and an investigation in SMEs in Gaziantep
  1. Tez No: 458788
  2. Yazar: ZEYNEP SERTBAŞ GÜLBAY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA UÇAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: KOBİ, KOBİ'ler için Uluslar arası Finansal Raporlama Standartları, Finansal Tablolar, the SMEs, the IFRS for the SMEs, Financial Statements
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Küreselleşmenin etkisiyle günümüzde Küçük ve Orta Boy İşletmelerin (KOBİ), bilgi teknolojilerinin hızlı gelişmesi sonucunda ihracat ve ithalatı artmış, uluslar arası arenada yatırımcı bulmak daha kolay hale gelmiştir. Ayrıca hızlı teknolojik gelişmelerle dünya pazarlarına KOBİ'lerin büyük işletmeler gibi kolayca açılmasını sağlamaktadır. Uluslararası Finansal Raporlama Standardını (UFRS) hazırlayan Uluslar arası Muhasebe Standartları Kurulu (UMSK), tüm bu gelişmeleri göz önünde bulundurarak, KOBİ'ler için daha basite indirgenmiş bir muhasebe seti oluşturmuştur. KOBİ'ler için UFRS'ler Temmuz 2009'da yayınlanmıştır. Çalışmada, KOBİ'lerle ilgili genel bilgiler, KOBİ'lerin finansal raporlaması, KOBİ'ler için UFRS setinde yer alan standartların açıklamaları yapılmıştır. Ayrıca KOBİ'ler için UFRS'nin Gaziantep'te uygulanabilirliği ve finansal tablolara etkisi tespit edilmiştir. Araştırmada; KOBİ'ler için UFRS'nin finansal tablolara etkisini ölçebilmek için anket yapılmış ve sonuçları grafiklerle gösterilmiştir. Tezin son bölümünde elde edilen sonuç bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
The effects of globalization today with Small and Medium Sized Enterprises (SMEs), as a result of the rapid development of information technology, exports and imports increased, and investors in the international arena has become easier to find. In addition, rapid technological developments in world markets as easily as large enterprises, SMEs provide the opening. Prepared by the international financial reporting Standards (IFRS), international accounting standards Board (UMSK), all these developments in mind, set a more simplistic accounting for SMEs. The IFRS for SMEs was published in July 2009. In the study, General information about SMEs, SME financial reporting standards IFRS for SMEs situated on the descriptions. In addition, the IFRS for SMEs to Brazil-tep ' has been found in the financial tables to applicability and effect. In The Research; The impact of IFRS for SMEs of the financial tables, the results of the survey made for the guage and graphics. The result obtained in the last part of the thesis.