Lactic acid bacterial distribution from different parts of digestive tract of quails fed with various grain sources
Afarklı tahıllar ile beslenen bıldırcınların farklı sindirim kısımlarındaki laktik asit bakteri dağılımı
  1. Tez No: 459241
  2. Yazar: ARSALAN JALAL HUSSEIN HUSSEIN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. EMEL BANU BÜYÜKÜNAL BAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mikrobiyoloji, Microbiology
  6. Anahtar Kelimeler: ARDRA, sindirim kanalı, Laktik Asit Bakterileri, Japon Bıldırcını, ARDRA, digestive tract, Lactic Acid Bacteria, Japanase quail
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyomühendislik ve Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
Hayvanların sindirim sisteminde bulunan Laktik asit bakterileri (LAB) çeşitli yararlı işlevleri yerine getirmektedir. Bu çalışmanın amacı farklı tahıl kaynaklarıyla beslenen Japon bıldırcınlarının (Coturnix coturnix japonica) sindirim sistemlerinin farklı kısımlarındaki (ince bağırsak ve proventrikulus) toplam LAB sayımlarının ve kültüre edilen LAB dağılımının belirlenmesidir. Bu amaçla kontrol diyete %50 (w/w) oranında arpa (BAD), buğday (WAD) ya da mısır (CAD) eklenmiştir. Kontrol grubu ve 3 farklı deney grubundan elde edilen LAB izolatlarının (n=66) analizi Amplified Ribosomal DNA Restriction Analysis (ARDRA) ile gerçekleştirilmiştir. En yüksek LAB sayımları (6.28 cfu/g) CAD ile beslenen bıldırcınların ince bağırsak örneklerinde tespit edilmiştir. BAD ile beslenen bıldırcınların ince bağırsak ve proventrikulus örneklerinde en düşük LAB sayımları tespit edilmesine rağmen, en fazla LAB çeşitliliğine sahip oldukları farklı ARDRA profillerinin varlığı ile belirlenmiştir. Sonuç olarak, bıldırcınların farklı tahıl kaynakları içeren diyetler ile beslenmesinin ince bağırsak ve proventrikulus örneklerinde hem toplam LAB sayılarını hem de LAB çeşitliliğini etkilediği tespit edilmiştir. Buna ilaveten, yalnız başına ARDRA diyete bağlı olarak değişen kültüre edilebilir LAB kompozisyonunu belirlemede yeterli olmamıştır.
Özet (Çeviri)
The lactic acid bacteria (LAB) have various beneficial functions in digestive tract of animals. The aims of present study were to determine total LAB counts and cultivable LAB from proventriculus and small intestines of Japanese quails (Coturnix coturnix japonica) fed with various grain sources. The control diet was supplemented with either 50% (w/w) barley (BAD) or wheat (WAD) or corn (CAD), respectively. The analysis of LAB isolates (n=66), obtained from control and three treatment groups, was performed based on Amplified Ribosomal DNA Restriction Analysis (ARDRA). The highest LAB counts were detected in small intestine samples for quails fed with CAD (6.28 cfu/g). Although proventriculus and intestinal samples of BAD fed animals had the lowest LAB count, they had the most diverse LAB community as detected by occurrence of different ARDRA profiles. Overall, feeding quails with different grain containing diets seems to influence both total number and diversity of LAB species within proventriculus and small intestine samples. In addition, ARDRA is not sufficient alone to monitor diet dependent changes in cultivable LAB composition.