Bilgi liderliğinin stratejik insan kaynakları yönetimi uygulamalarına etkilerinin analiz edilmesi: Turizm sektöründe ampirik bir araştırma
Analyzing the impact of strategic human resource management practices of knowledge management officer: An empirical research in the tourism sector
- Tez No: 459586
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İBRAHİM KAYNAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Bilgi, Bilgi Liderliği, Stratejik İnsan Kaynakları, Turizm, Yönetim, Knowledge, Knowledge Management Officer, Strategic Human Resources, Tourism, Management
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Uşak Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 107
Özet
Bu çalışmada bilgi liderliğinin stratejik insan kaynakları uygulamalarına etkileri analiz edilmeye çalışılmıştır. Bilgi liderliği son zamanlarda ortaya çıkmış bir liderlik türüdür. Hakkında çok az sayıda çalışma yapılmış olup, bilgi liderliğiyle stratejik insan kaynakları uygulamaları arasındaki ilişkiyi inceleyen hiçbir çalışma bulunmamaktadır. Bu nedenle bilgi liderliğinin stratejik insan kaynakları uygulamalarına olan etkisi araştırmanın konusunu oluşturmuştur. Araştırma Antalya'nın Serik ilçesinin Belek mahallesindeki otellerde gerçekleştirilmiştir. Araştırmada ortaya çıkan bilgiler, bilgi liderliğinin stratejik insan kaynakları uygulamalarına olan etkisini ortaya koymuştur.
Özet (Çeviri)
At this work, it is aimed to analyze the effects of knowledge management officer on strategic human resources applications. Knowledge management officer is a kind of leadership that has occured recently. There has been very few works about that and there is no study which examines the relation between information leadership and human resources applications. Thus, effect of information leadership on human resources applications has constructed the matter of research. Research has been conducted on the hotels of Belek district of Serik in Antalya. The information as a result of research has put forward the effect of knowledge management officer on strategic human resources applications.