Uluslararası moda ticaretinde markalaşma: Turquality
Uluslararasi moda ticaretinde markalaşma: Turquality
  1. Tez No: 459700
  2. Yazar: TURAN FARAJOVA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ELİF GÜNEREN GENÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Turquality, Moda, Marka, Turquality, Fashion, Brand
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
  10. Enstitü: Dış Ticaret Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ticari Diplomasi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
Bu çalışma, Türk ticaret literatürü ve sektörü için yeni, uluslararası ticaret açısından ise yıllardan beri pek çok çalışma ve araştırmalara konu olan“uluslararası moda ticareti ve uluslararası moda ticaretinde markalaşma”üzerine inşa edilmiştir. Çalışmada uluslararası moda ticaretinin, modanın ve markanın kavramsal ve tarihsel çerçevesi çizilmiştir. Kavramsal ve tarihi bilgilerin yanı sıra, Dünya'nın en büyük perakende moda markalarının başarıya giden yolu ile son yıllara ait markalaşma ve uluslararası ticaret stratejileri üzerine de durulmuştur. Çalışmanın temel varış noktası ise, Türk moda markalarının uluslararası moda ticaretinde dünya lideri markalar standartlarında bir küresel marka olmaları için izlemeleri gereken yolun teorik ve ekonomik analizlerini gerçekleştirmektir. Bu amaç doğrultusunda, seçilmiş öncü Türk markalarının temel satış ve marka tercih verileri ile elde edilmiş analizler ile dünyanın ilk ve tek devlet destekli marka teşvik programı olan Turquality Projesi'nden de bahsedilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study is designated to“international fashion trade and branding in international fashion trade”, which is a new subject to researches and many studies for international trade. The study outlines the conceptual framework and historical framework of fashion and brand for international fashion trade. Besides the conceptual and historical framework, the world's biggest retail fashion brand's path to success with branding belonging tol ast years and international trade strategies are emphasized on the paper. The fundamental aim of the paper is to analyze the theoretical and economical path that Turkish fashion brands need to follow in order to be a global brand and achieve the standards of world leading/leader brands. In accordance with this purpose, Turquality Project, which is world's first and only government supported brand encouraging iv program that is analyzed with primer Turkis brands' basic sales and brand preference data, is also mentioned.