Algılanan anne baba tutumu ile bağlanma biçimi arasındaki ilişkinin incelenmesi
Examining the relationship between perceived parental attitudes and affection type of a human
- Tez No: 460748
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALPER EVRENSEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Psikoloji, Psychology
- Anahtar Kelimeler: Anne baba tutumu, bağlanma biçimi, Parental attitude, attachment style
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Üsküdar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Klinik Psikoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
Bu çalışmada, üniversite öğrencilerinde anne baba tutumları ile bağlanma biçimleri arasındaki ilişkilerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Öğrenciler üzerinde nicel araştırma yöntemlerinden anket ile veri toplanmıştır. Öğrencilere kişisel bilgi formu, anne-baba tutum ölçeği, yakın ilişkilerde yaşantılar envanterinden oluşan anket formu kullanılmıştır. Araştırmada kullanılan ölçeklerin güvenirlik katsayıları 0,74 ve üzerinde bulunmuştur. Araştırma sonucunda öğrencilerin anne baba tutumları ile bağlanma biçimleri arasında ilişki olmadığı saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, it was aimed to determine the relationships between parental attitudes and attachment styles of university students. Data were collected through questionnaires on quantitative research methods on students. A questionnaire consisting of personal information form, parent attitude scale and close relatives inventory was used for the students. Reliability coefficients of the scales used in the research were found to be 0.74 and above. As a result of the research, it was determined that there is no relation between the attitudes of the students and their attachment styles.