Obezite kamu spotları örneğinde negatif ve pozitif çekiciliğin (EEG) beyin aktiviteleri üzerindeki etkisi
The effects of the positive and negative appeals on the (EEG) brain activities in the case of obesity public spots
  1. Tez No: 460749
  2. Yazar: ZEYNEP ŞEHİDOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. CUMHUR TAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, Advertising
  6. Anahtar Kelimeler: advertising, advertising appeals, fear appeal, neuromarketing, EEG
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Üsküdar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Nöropazarlama Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 138
Özet
Bu çalışmanın amacı pozitif ve negatif reklam çekiciliklerinin beyin aktiviteleri üzerindeki etkisini araştırmaktır. Tezin birinci bölümünde reklam bir pazarlama iletişimi aracı olarak ele alınmış, reklam çekicilikleri, duygusal çekicilikler, olumlu ve olumsuz çekicilikler, korku çekiciliği ve teorileri incelenmiştir. Tezin ikinci bölümünde AIDA modelinden başlayarak reklamın işleyişine dair geliştirilen başlıca modeller, Nöropazarlamaya kadar gelişen süreçte incelenmiştir. Son kısımda ise EEG (Electroencephalography) yöntemi ile kamu spotları örneğinde negatif ve pozitif çekiciliğin katılımcıların beyin aktiviteleri üzerindeki etkisi araştırılarak nöropazarlama yöntemleriyle yapılmış korku çekiciliği araştırmalarına katkı sağlamak amaçlanmıştır. Anahatar sözcükler: reklam, reklam çekicilikleri, korku çekiciliği, nöropazarlama, EEG
Özet (Çeviri)
The aim of this research is to investigate the effect of the positive and negative advertising appeals on the brain activities. In the first part, advertising handled as a marketing communication tools and analyzed emotional appeals, positive and negative appeals, fear appeals and its theories. In the second part, main advertising models about how advertising work from AIDA model to Neuromarketing was examined. In the last part of this study, the effect of the positive and negative advertising appeals on the brain activities in the case of public spots was researched with EEG methods and it was aimed to contribute to the previously fear appeals researches that studied with neuromarketing methods.