Potential for management and beneficial use of produced water from crude oil in Libya
Libya'da ham petrolden üretilen suyun yönetim potansiyeli ve yararlı kullanımı
- Tez No: 461679
- Danışmanlar: DOÇ. DR. TAHA TAHER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halk Sağlığı, Çevre Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Public Health, Environmental Engineering, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Üretilen su, iyileştirme, petrol, çevre etkileri, yararlı yeniden kullanım, produced water (PW), treatment, Oil, environment impacts, beneficial reuse
- Yıl: 2016
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Yapı ve Altyapı Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 96
Özet
Libya vahalarında yeraltı suyu kaynaklarının kişilerin yaptığı dere projesi yüzünden azalması ile birlikte üretilen su, çok daha önemli su kaynağı olabilir. Bu tez, üretilen su için kullanılan yeniden dönüşüm metotlarını ve yeniden kullanımın neden olabileceği potansiyel çevresel tehlikelerini inceler. Sonuç olarak; başarılı bir su üretme yönetimi geliştirilmesi, ekosistem üzerindeki çevresel etkilerini azaltmak açısından önemlidir. Yine de, üretilen su yönetim metodu seçimi ile ilgili olarak deşarj, iyileştirme ve yararlı yeniden kullanım açısından zorlukları vardır. Bu çalışma, üretilen su geri dönüşüm metotlarının analizini sağlar. Bu analizler, ham petrol sektöründeki karar vericilerin üretilen su için en iyi yönetim metodunu ve yararlı yeniden kullanım seçeneklerini daha az maliyeti en az çaba ile belirlemesini sağlar.
Özet (Çeviri)
With the decreased supply of ground water source in the Libyan oases because of the Man Made River Project in Libya, the produced water (PW) could become a very important water source after better treatment. This thesis investigates the existing recycling methods of the produced water and the potential environmental dangers that could result from the reuse. Consequently, improvement of a successful produced water (PW) management is important to reduce the environmental impact on the ecosystem. Nevertheless, there are challenges with respect to the selection of the management method of the produced water (PW) in terms of the discharge, treatment and beneficial reuse. This study has provided an analysis of the PW recycling methods which would support the decision makers in the crude oil industry to identify the best management method also the best for beneficial reuse options of the produced water (PW) with the minimum efforts and less costs.