Sustainable growth of non-financial firms: Evidence from emerging economies
Finansal olmayan firmaların sürdürülebilir büyümesi: Gelen ekonomi kanıtları
- Tez No: 462059
- Danışmanlar: PROF. DR. KÜRŞAT AYDOĞAN, PROF. DR. ASLIHAN SALİH
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maliye, İşletme, Finance, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Gelişen Ekonomiler, Panel Verileri, Sürdürülebilir Büyüme, Emerging Economies, Panel Data, Sustainable Growth
- Yıl: 2017
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Finans Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 69
Özet
Higgins'in (1977, 1981, 2008) sürdürülebilir büyüme modeli, kurumsal finans uygulamalarında yaygın bir şekilde kullanılmıştır. Bu araştırma, Chen'in teorik belgesi (2013) tarafından önerilen Higgins'in sürdürülebilir büyüme modelinin önemsenmediğini veya araştırmadığını araştırıyor. Bu amaçla, 2000 ve 2015 yılları arasında yedi yükselen ekonominin verileri kullanılmıştır. Veri setinden, ikincil eşitlik düzenleyen firmalar tespit edildi. İkincil öz sermaye veren şirketler ile ikincil öz sermaye çıkarmayan şirketler için büyüme ortalamasının farkını test etmek için bağımsız bir t testi kullandım. Ayrıca, sürdürülebilir büyümenin ve gerçekleşen gerçek büyümenin farklılığına neden olan faktörleri belirlemek için rasgele etki modeli olan bir panel regresyon modeli kullanılmıştır. Sonuçlar, Higgins'in sürdürülebilir büyüme modelinin önemsenmediğini göstermektedir. Az tahmini olası faktörü belirlerken, ikincil hisse senedi ihracatı, gelişen beş ekonomide (Pakistan, Hindistan, Kore, Endonezya ve Brezilya) önemli bir faktördür ve gelişmekte olan iki ekonomide (Çin ve Türkiye) önemsizdir. Ayrıca SGR modelinin hafife alınmasının bir nedeni olan firma bazlı faktörleri araştırırken, finansal olmayan firmalarda kaldıraç ve büyüklüklerin önemli rol oynadığını, karlılık ve temettü politikasının karışık sonuçlar verdiğini tespit ettik.
Özet (Çeviri)
Higgins' (1977, 1981, 2008) model of Sustainable growth has been widely used in corporate finance application. This research investigates whether Higgins' model of sustainable growth is underestimated as suggested by the theoretical paper of Chen (2013). For this purpose, data of seven emerging economies between the years 2000 and 2015 have been used. Firms issuing secondary equity were identified from the data set. An independent t-test was used to test the difference of mean of growth for firms issuing secondary equity and firms not issuing secondary equity. Additionally, a panel regression model with random effect model is employed to identify the factors causing difference in sustainable growth and actual realized growth. The results show that Higgins model of sustainable growth is underestimated. While identifying the possible factor of underestimation, secondary equity issue is a significant factor in five emerging economies (Pakistan, India, Korea, Indonesia and Brazil) and insignificant in two emerging economies (China and Turkey). Moreover, while exploring firm-specific factors as a reason of underestimation of SGR model, we found that in the case of nonfinancial firms, leverage and size are playing important roles whereas profitability and dividend policy yield mixed results.