J-fest digital video archive: From event specified temporalities to media specified temporalities
J-fest dijital video arşivi:Olay merkezli zamansallıklardan medya merkezli zamansallıklara
  1. Tez No: 462067
  2. Yazar: DUYGU NAS
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ANDREAS TRESKE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Arşiv, İletişim Bilimleri, Archive, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Arşiv, İmaj, Bilgisayar, Anlatı, Festival, Archive, Image, Computer, Narration, Festival
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Medya ve Görsel Çalışmalar Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
Bu tez anılarımızı ve hafızamızı koruyan arşivin önemini ve onun yen media teknolojilerine bağlı oral değişen dinamiklerini araştırıyor. Teorik çerçevesi başlıca teknik medya kültürünün belirli bir ontolojik anlayışından yola çıkıyor. Bu araştırmada, World Wide Web ile orataya çıkmış olan yeni arşiv kavramı ve hafıza pratikleri tartışılmış ve örneklenmiştir. Kültürel ürünlerin ve olayların zamansallığı, kayıt teknolojileri ve softwarelerin arabuluculuğu ile tarihsel verinin karakterini değiştirmiş, antalı ve buna bağlı olarak kültürün mantığını değiştirdiği iddia edilmiştir. Bu tez ayrıca Türkiye Jonglörlük Festivali; J-Fest in görsel ve işitsel dijital arşivinin www.jfestarchive.bilkent.edu.tr. üretimini içermektedir.
Özet (Çeviri)
This thesis investigates the importance of archive preserving our memories and its changing dynamics due to new media technologies. The theoretical framework principally stems from the reflection of a certain ontological understanding concerning technical media culture. It is discussed and exemplified that in the realm of the World Wide Web, new kind of archives and memory practices have emerged. It is claimed that the temporality of the cultural products and events are mediated by recordings and software that have changed the characteristics of historical data, narration and concomitantly the logic of the culture. This thesis also involves the establishment of the audio-visual online archive of the Turkish Juggling festival; J-Fest, www.jfestarchive.bilkent.edu.tr.