Eski Yunan toplumunda kölelik
Slavery in ancient Greece society
  1. Tez No: 462294
  2. Yazar: DEFNE YILMAZCAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET GÖZLÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Eski Yunan, Kölelik, Eşitsizlik, Eski Mısır, Uygarlık
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 121
Özet
Kölelik, insanın var olduğu en eski çağlardan bu yana varlığını sürdüren ve temeli toplumsal sınıf ayrımına dayanan bir sistemdir. İlk olarak Eski Mısır'da M.Ö. 4.000'li yıllarda köleliğe dayalı bir insan varlığına rastlanmaktadır. Eski Mısır dışında Babil, Asur, Hint ve Eski Yunan uygarlıklarında kölelik insanlar arasında yer bulan bir tarihsel-toplumsal olgu olmuştur. Eski Yunan Toplumunda Kölelik başlığını taşıyan çalışmamızın amacı, Eski Yunan uygarlığı gibi özgür düşünce üzerine derin çalışmaların yapıldığı bir uygarlıkta, köleliğin ne şekilde başladığını, yanı sıra siyasi otoriteden nasıl etkilendiğinin gelişim çerçevesini belirlemek ve bu bağlamda kölelerin durumunu ele almaktır. Eski Yunan Toplumunda Kölelik çalışmamızda öncelikle temel kaynaklar olan dönem filozoflarına (Platon, Aristo vb.), Antik dönem belgelerine, daha sonra da bu belgeler üzerinde çalışan araştırmacıların eserlerine başvurmak suretiyle bu metin üretilmiştir.
Özet (Çeviri)
Slavery, the most ancient people that there is in existence since then and the basis ofa system based on social class distinctions. The first is seen as a human being based on slavery in ancient Egypt in the year M.Ö. 4.000'l. and continue in the same period in ancient Egypt as Babylonian, Assyrian, also has been a phenomenon among people who found slavery in ancient Indian and Greek civilizations. Slavery in Ancient Greece Society title, such as ancient Greek and free thought slavery a civilization on which made a deep study of what it started as, how the political authorities affected, is to show the framework development and to address the status of slaves in this civilization. Slavery in Ancient Greece Society main source of work in the first period that the philosopher (Plato, Aristotle, etc.), Antiquity to the documents, then an assembly reference is made to the work of researchers working on these documents. Keywords : Ancient Greek, slavery, inequality, Ancient Egypt, Civilisation