Fatih projesi V-sınıf uygulamalarının öğretmen taraflı değerlendirilmesi
Fatih project V-sınıf applications teacher implicit values
  1. Tez No: 463303
  2. Yazar: AHMET KARACA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ASLAN GÜLCÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Tablet, Tablet PC, FATĠH Projesi, ESY V-Sınıf, Öğretmen, Öğretmen Tutumları, MEB, Tablet, Tablet PC, FATIH Project, ESY V-Class, Teacher, Teacher Attitudes, Repuplic of Turkey The Ministry of National Education
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
Bu tez çalışmasında, 2010 yılında başlatılan FATİH projesi kapsamında öğretmen ve öğrencilere dağıtılan tablet PC'nin, eğitimde ilk defa kullanılacak olan ESY yazılımı olan V-Sınıf uygulamasının öğretmenler tarafından ders içerisinde etkili bir şekilde kullanılmasının derse katkısı incelendiğinde, öğretmenlerin tablet PC'ye yönelik tutumlarının incelenmesi ve değerlendirilmesiyle alakalı düşünceler araştırılmıştır. Tarama modelinin kullanıldığı çalışmada veriler, 2016–2017 eğitim–öğretim yılı güz dönemin içerisinde toplanmıştır. Araştırma, Erzurum ilinde LCD panel etkileşimli tahta kurulumunun, altyapının, fiber İnternetin ve tablet PC dağıtımının tamamlandığı ve öğretmenlere tabletteki Etkileşimli Sınıf Yönetimi yazılımı olan V-Sınıf uygulamasını kullanabilmek için gerekli eğitimin verildiği iki lisede yapılmıştır. Araştırmaya katılan tüm öğretmenlerden MEB e-Eğitim Portali anketi ve açık uçlu sorular aracılığıyla veriler toplanmıştır. Anket ile elde edilen verilerin analizinde maddelerin sıklık, ortalama ve standart sapma değerlerine bakılmıştır. Ayrıca Independent Samples t–testi ve One-Way ANOVA testi gibi istatistiksel testler uygulanmıştır. Açık uçlu sorular ile elde edilen verilerin analizinde kodlama yapılarak tablolar elde edilmiş, yorumları ise betimsel olarak yapılmıştır. Araştırmada elde edilen sonuçlar değerlendirildiğinde, öğretmenlerin genel olarak Tablet PC kullanımına yönelik olumlu bir tutum sergiledikleri sonucu elde edilmiştir. Tablet PC'yi daha çok kullanan öğretmenlerin daha olumlu bir tutum sergiledikleri sonucu elde edilmiştir. Öğretmenlerin cinsiyetleri, yaşları, hizmet süreleri ve alanları ile tutumları arasında anlamlı bir farklılık olmadığı bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
In this thesis, within the context of the FATIH project initiated in 2010 that The tablet PC was distributed to teachers and students, When the contribution to the effective use of the V-class application, which is the ESY software to be used for the first time in education, by the teachers is examined, The thoughts about the examination and evaluation of teachers' attitudes towards tablet PCs were investigated. The survey model was used in the study data that it is picked up in 2016-2017 the academic year fall semester. The research was carried out in Erzurum province with LCD panel interactive board installation, infrastructure, fiber internet and distribution of tablet PC and Two high schools where teachers were given the necessary training to use the V-Class application, the ESY software on the tablet. In the survey is attendant to all teachers that the data were collected MEB e-Education Portal Survey and open-ended questions. In the analysis of collected data by questionnaire, substances were examined according to frequency, average and standard deviation of values. Also, Statistical tests were applied such as Independent Samples t-test and One-Way ANOVA test. In the analysis of the data obtained with the open-ended questions, tables were obtained by coding in case of Comments were made descriptively. Based on the results of the research, generally Teachers have achieved a favourable attitude towards using of Tablet PC. Teachers who use Tablet PC more that they have achieved a more favourable attitude. There was no significant difference between teachers' gender, age, duration of service, and attitudes.