Evaluation of the second grade coursebook 'Fun With Teddy' : views of ELT academicians and teachers
İlkokul 2. sınıf İngilizce dersinde kullanılan 'Fun With Teddy' isimli ders kitabının İngilizce öğretmenliği alanındaki akademisyenlerin ve öğretmenlerin bakış açısından değerlendirilmesi
  1. Tez No: 463347
  2. Yazar: ÖZNUR AVŞAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AYŞEGÜL AMANDA YEŞİLBURSA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Ders Kitabı Değerlendirmesi, Genç Öğrencilere İngilizce Öğretimi, Coursebook Evaluation, Teaching English to Young Learners. English as a Foreign Language
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
Bu çalışmanın amacı, devlet ilkokullarının ikinci sınıflarında İngilizce ders kitabı olarak kullanılan“Fun With Teddy”isimli kitabın etkililiğini, İngilizce öğretmenlerinin ve İngilizce alanındaki akademisyenlerin görüşlerini alarak değerlendirmektir. Çalışmanın amaçlarına ulaşmak için, devlet ilkokullarında ikinci sınıf öğrencilerine ders veren 20 İngilizce öğretmenine,“Fun With Teddy”isimli ders kitabının etkililiği ile ilgili sekiz tane görüşme sorusu soruldu. Katılımcıların izni ile, bu görüşmeler hem sesli olarak, hem de Word dosyası olarak kayıt edildi. Görüşme sorularında uygun değişiklikler yapılarak Türkiye'nin farklı üniversitelerinde görev yapan İngilizce alanındaki akademisyenlere e-mail ile gönderildi. Öğretmen ve akademisyenlerden toplanan veriler uyarlandı, içerik analizi yapıldı ve olumlu olumsuz cevaplara göre sınıflandırıldı. Araştırmanın sonuçlarına göre, bütün akademisyenler ders kitabının çocuklara İngilizce öğretmeye uygun olduğuna inanırken çoğu öğretmen ders kitabının küçük çocuklara İngilizce öğretme konusunda yeterli ve etkili olduğunu düşünmemektedir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to evaluate the effectiveness of the coursebook“Fun With Teddy”in terms of different aspects by asking the teachers' and ELT academicians' ideas about the coursebook. In order to reach the aims of the study, 20 of English teachers who teach the second grades in public primary schools were asked eight interview questions related to the effectiveness of the coursebook“Fun With Teddy”. With the participants' permission, the interviews were recorded as well as typed in the Word files. The modified interview questions were sent to the ELT academicians who work in different universities in Turkey by e-mail. The qualitative data collected from the teachers and ELT academicians were transcribed, content analysed, and categorised according to positive and negative answers. According to the results of the study, most teachers do not think that the coursebook is sufficient and effective to teach English to young children while all the academicians believe the coursebook is suitable for teaching English to young learners.