Dijitalleşmenin açık hava reklamlarında interaktiviteyi sağlamadaki rolü
The role digitalization in provision of interactivity in open air advertisements
  1. Tez No: 463396
  2. Yazar: GİZEM KAŞİFOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. R. GÜLAY ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Reklamcılık, Public Relations, Advertising
  6. Anahtar Kelimeler: Açık hava reklamcılığı, Görsel ĠletiĢim, Tasarım, Outdoor Advertising, Visual Communication, Design
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Halkla İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Kamusal alanlar günümüzde sosyal yaşamın merkezinde yer almaktadır. Kamusal alanların en önemli özelliği ise tüm insanlara açık bir alan olması, fikirlerin, düşüncelerin özgürce konuşulup, insanlar arasında iletişim ve etkileşimin en üst noktaya ulaştığı alanlar olmasıdır. Kalabalık şehir merkezlerinde yaşayan insanların etrafı sayısız görsel mesaj ve grafik tasarım ürünleri ile sarılmıştır. Globalleşen dünyamızda çağa ayak uydurabilmek amacıyla tüm bu ürünler tüketiciye ulaşmak için kullanılan en önemli reklam araçları olmuşlardır. Bu araçlar reklam pazarının en büyük ve en önemli payına sahip oldukları için kendi aralarındaki rekabet günümüzde en üst seviyeye ulaşmıştır. Açık hava reklamlarının, doğal yaşam ortamının doğal bir parçası gibi algılanmamaları için görsel açıdan fark yaratarak benzerlerinden ayrılması gerekmektedir. Bu nedenle reklamlar sosyal yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir ve açık hava reklamlarının görsel tasarımları son derece büyük önem taşımaktadır.
Özet (Çeviri)
Public space today is located in the center of social life. Them ostimportant feature of public space is an open spaceto all people, your ideas, your thoughts by talking freely, are the are as that reach ad the highest point of communication and interaction between people. The people who live in crowded city center saround the countless is wrapped with a visual message and graphic design products. In order to keep up with the times in our globalized world all these products have been the most important advertising tool sused to reach consumers. The largest and most important advertising market share the see tools among them selves because they have reached the highest level of competition nowadays. Of outdoor advertising, they are perceived as a natural part of the natural living environment requires the separation from the other the difference visually. For this reason, theads has become an in dispensable part of social life, and the design of outdoor advertising is of the atmost importance.