Üretilen esnek topoloji
Derived soft topology
  1. Tez No: 463696
  2. Yazar: MELTEM TÜKEL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HÜRMET FULYA AKIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Esnek cümle, Topoloji, Esnek topoloji, Soft set, Topology, Soft Topology
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bozok Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 39
Özet
Bu tez çalışması dört bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde tezin amacı ve hangi kavramlar üzerinde durulacağı açıklanmış ve bu kavramlarla ilgili literatür bilgisi verilmiştir. İkinci bölümde daha sonraki bölümlerde kullanılacak olan esnek cümleler ve özellikleri hakkında temel bilgiler verilmiştir. Üçüncü ve dördüncü bölümler özgün olarak hazırlanmıştır. Üçüncü bölümde verilen bir topolojik uzaydan bir esnek topoloji üretme yolu gösterilmiştir. Yine bu bölümde üretilen esnek topolojinin, bilinen topolojiyle benzer ve farklı özellikleri incelenmiştir. Son olarak dördüncü bölümde, bir topolojik uzayın alt uzayından hangi şartlarda bir esnek alt topoloji elde edileceği gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of four chapters In the first chapter,aim of the thesis is explained and the concepts which will be discussed and determined. In the second chapter, some fundamental definitions and properties concerning soft sets are given. The third and fourth chapters are prepared originally. In the third chapter, it is given a method to generate a soft topology by a given topological space. Additionally, the similar and different properties between topological spaces and soft topological spaces are researched. Finally, in the fourth chapter, it is shown that under which conditions a soft subspace topology can be derived by a subspace topology on a subset.