İnegöl mobilya sektöründe işletme sermayesi yönetimine yönelik uygulama
An application for the furniture industry on working capital management
  1. Tez No: 464663
  2. Yazar: FADİME YILMAZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YAŞAR KÖSE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnegöl, mobilya sektörü, çalışma sermayesi, finansal analiz, işletme sermayesi yönetimi, çalışma sermayesi yönetimi, oran analizi, İnegöl, furniture sector, working capital management, Financial analysis, ratio analysis
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Türk Hava Kurumu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 131
Özet
İşletmeler, mal ve hizmet üretiminden mal ve hizmetlerin satışına kadar birçok faaliyette bulunurlar. Yapılan tüm bu faaliyetlerde temel iki amaç vardır. Birincisi işletme sahiplerini memnun edecek kadar kâr elde etmek, ikincisi de işletmenin borçlarını zamanında ödeyebilmektir. İşletme ne kadar kâr elde ederse etsin borçlarını zamanında ödeyemediği sürece bir anlamı olmayacaktır. Çünkü borçlarını ödeyemeyen işletmeler, faaliyetlerini durdurmak zorunda kalacaktır. İşte bir işletmenin faaliyetlerini devamlı şekilde sürdürebilmesi için işletme de bulunması gereken bir sermaye vardır ki bu işletme sermayesidir. Bu çalışma ile Mobilya sektöründe söz sahibi olan İnegöl ilçesindeki firmaların işletme sermayesi yönetimi üzerinde bir inceleme yapılmıştır. İnegöl mobilya sektörünü temsil edebilecek firmalar arasından seçilen 6 firmanın son 5 yıla ait gelir tablosu ve bilançoları üzerinde Karşılaştırmalı Tablo ve Oran Analizi yapılarak İnegöl Mobilya sektöründe işletme sermayesi yönetiminin etkinliği ölçülmeye çalışılmıştır. Çalışma sonucunda incelenen firmaların çoğunun işletme sermayesi yönetiminde yeterli oldukları görülmüştür.
Özet (Çeviri)
Business firms act in various operations from production of goods and service to the sale of these goods and services. They have two basic aims in all these operations. The first is to get the enough profit to satisfy the owners of the firm, while the second is to pay the depts of the firm on time. No matter how much profit the firm gains, this would not make a sense unless the firm could pay the depts on time. Forwhy, the firms, which cannot pay their depts, will have to stop their operations. Thus, there must be kind of capital in each firm, which is called working capital, in order to maintain its operations constantly. With this academic work, an investigation is conducted on working capital management of firms in İnegöl, a district closely involved in furniture sector. It is aimed to assess the efficiency of working capital management in İnegöl furniture sector by conducting a comparative table and a ratio analysis on the last 5 years' income statements and the balance sheets of 6 chosen firms in İnegöl furniture sector. As a conclusion of this academic work, there have been seen that most of the chosen firms are efficient about working capital management.