Koruma alanlarındaki imar uygulamaları
Reconstruction practises in the conservation areas
- Tez No: 465724
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CENK YAŞAR ŞAHİN
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Hukuk, Kamu Yönetimi, Law, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Cultural assets, natural assets, construction practises, protected areas
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 300
Özet
Tüm insanlığın ortak mirası olarak kabul edilen kültür ve tabiat varlıklarının korunarak gelecek kuşaklara aktarılması gerekmektedir. Bu anlayış çerçevesinde kültür ve tabiat varlıklarının bulunduğu alanların özel bir statüye tabi tutulması bir zorunluluk olarak karşımıza çıkmaktadır. Çalışmada bu özel statünün hukuki boyutunun ortaya konulması amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda uygulamada konunun ne şekilde anlaşıldığının vurgulanması amacıyla yargı kararlarına da yer verilmektedir. Anahtar Kelimeler : Kültür Varlığı, Tabiat Varlığı, İmar Uygulamaları, Sit Alanları.
Özet (Çeviri)
Cultural and natural assets which are accepted as a common heritage of all mankind, need to be transferred to future generations by being preserved. Within the framework of this concept, it emerges as a necessity to subject as a special status of the areas where cultural and natural assets are. In this study, our aim is to put forth to the legal aspects of this special status. Accordingly, judicial decisions are also cited to highlight the understandings of the subject in practice.