İçkinlik felsefesi ve Antonio Negri'nin yaklaşımı
The philosophy of immanence and approach of Antonio Negri
  1. Tez No: 465770
  2. Yazar: ÜMİT ALİ TANIŞIR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET EMRE ATEŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Felsefe, Siyasal Bilimler, Philosophy, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: İçkinlik, Marx, Marksizm, Antonio Negri, İmparatorluk, Çokluk, Altermodernite, Immanence, Marx, Marxism, Antonio Negri, Empire, Multitude, Altermodernity
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
Çağımızın önemli düşünürlerinden olan Antonio Negri, özellikle“İmparatorluk”,“Çokluk”ve“Ortak Zenginlik”eserlerinde ortaya koyduğu fikirlerle, dünya çapında etki yaratmıştır. Bu çalışmada Negri'nin yaklaşımının felsefi ve siyasi düzeyde içkinlik felsefesiyle ilintisi değerlendirilirken, yaklaşımının toplumsal ve siyasal sorunlara çözüm niteliği gösterip göstermediği ele alınacaktır. Bu amaçla Negri'nin önermeleri incelenip, önermelerin felsefi temeli açıklanmaya çalışılacaktır. Sonuç olarak Negri'nin yaklaşımını somutlayan altermodernite fikrinin özgünlüğü açığa çıkarılmış olacaktır.
Özet (Çeviri)
Antonio Negri, who is one of significant thinkers of our time, has made an enourmous affect whole over the world by his works especially“Empire”,“Multitude”and“Common Wealth”. In this thesis we will try to analyze the link between Negri's thoughts and the philosophy of immanence and whether his attitude offers a solution to social and political issues. For this purpose, Negri's basic works and his philosophical approach will be researched. Finally, originality of the idea of altermodernity which is Negri's main thesis will be exposed.