Gambiya- Türkiye ilişkileri (1960-2016)
Gambia- Turkey relations (1960-2016)
  1. Tez No: 466226
  2. Yazar: ISATOU JOBE
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. CANER SANCAKTAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Gambiya, Türkiye, Afrika, Dış Politika, İşbirliği, Gambia, Turkey, Foreign Policy, Africa, Cooperation
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Siyasi Tarih Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
Bu çalışma, Türkiye'nin Afrika'daki varlığının tarihi, ilişkinin geçmişi ve Türkiye Cumhuriyetinin dikkatini Afrika kıtasına yöneltmesine sevk eden nedenlere ilişkin kapsamlı bir çalışmadır. Ancak, bu araştırmanın temel amacı, Türkiye cumhuriyeti ve Gambiya Cumhuriyeti arasındaki ilişkilere, her iki tarafın birbirine ilgi duymasını tetikleyen nedenlere odaklanmak ve onları incelemektir. Türkiye-Gambiya ilişkilerinin gelişme yolları, her iki ülke tarafından imzalanan işbirliği ve anlaşmalar ve bu anlaşmaların faydaları, bunun yanında her iki tarafın karşı karşıya kaldığı önemli zorlukların müzakeresi de incelenecektir.
Özet (Çeviri)
This is a comprehensive study regarding the history of Turkey's presence in Africa, the history of this relation and reason that prompted the Republic of Turkey to direct her focus on the African continent. However, the main aim of this research is to examine and focus on relationships between The Republic of Gambia and The Republic of Turkey, reasons that ignites the interest of both sides in another. The ways Turkey-Gambia relations were developed, collaborations and agreements signed by both countries, and benefits of these agreements, as well as to discuss prominent challenges faced by the both sides will also be examined.