Bilişim teknolojisi çalışanlarının örgütsel bağlılığına etki eden faktörler
Factors affectting the organizational commitment of information technology proffessionals
  1. Tez No: 469152
  2. Yazar: İLKER ÇAKMAK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İBRAHİM HALİL SEYREK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Information Technology, Information Technology Professional, Organizational Commitment
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
Bu çalışmanın amacı Bilişim Teknolojileri çalışanlarının örgütsel bağlılığına etki edenler faktörleri belirmektir. Çalışmaya Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden 174 Bilişim çalışanı katılmıştır. Verilerin toplanmasında anket yöntemi uygulanmıştır. Elde edilen veriler faktör analizi, regresyon analizi ve bağımsız örneklemler t testleri ile analiz edilmiştir. Analiz sonucunda; ücret, eğitim ve yönetici desteği bağımsız değişkenlerinin örgütsel bağlılığı pozitif bir şekilde etkilediği tespit edilmiştir. Anahtar Kelime: Bilişim Teknolojisi, Bilişim Teknolojisi Çalışanı, Örgütsel Bağlılık.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to determine the factors affecting the organizational commitment of Information Technology (IT) professionals. 174 IT professionals working in different cities of Turkey participated in the study. A questionnaire is used to collect data. The data are analyzed using factor analysis, regression analysis and independent samples t tests. As a result of the analyses performed, it is found that compensation, training and managerial support positively affect the organizational commitment of IT professionals.