The factors that affect the performance of non-governmental organizations
Sivil toplum kuruluşlarının performansına etki eden faktörler
- Tez No: 469178
- Danışmanlar: DOÇ. DR. İBRAHİM HALİL SEYREK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sivil Toplum Kuruluşları, İzleme ve Değerlendirme, Performans, Non-Governmental Organizations, Monitoring, and Evaluation, Performance
- Yıl: 2017
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
Günümüz dünyasında, Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) önemi her geçen gün artmaktadır. STK'ların amaçlarına ulaşmaları için yüksek performans göstermeleri önem arz etmektedir. Bu çalışmanın amacı STK'ların performansını etkileyebilecek faktörleri belirlemektir. Bu amaçla 103 STK'dan veri toplanmıştır. Verileri toplamak için bir anket kullanılmıştır. Toplanan veriler tanımlayıcı istatistikler, faktör analizi ve kısmi en küçük kareler yapısal eşitlik modeli kullanılarak analiz edilmiştir. Yapılan analizler sonucunda izleme ve değerlendirmenin STK'ların performansını etkileyen en önemli etken olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In today's world, Non-Governmental Organizations (NGOs) have become very important. In order for NGOs to reach their goals, it is important to show high performance. The aim of this study is to determine the factors that might affect the performance of NGOs. For this purpose, data were collected from 103 NGOs in Turkey. A questionnaire was used to collect the data. The collected data were analyzed using descriptive statistics, factor analysis, and partial least squares structural equation modeling. As a result of analyses, it was found out that monitoring and evaluation M&E is the most important factor that affects the performance of NGOs.