Iraqi high-school efl students' and teachers' attitudes towards written feedback in writing classes: A case of Suleymaniyah and Erbil
Irakta bulunan lise düzeyi EFL öğrencileri ve öğretmenlerinin yazı derslerinde geri bildirim yapılması durumundaki davranışları: Süleymaniye ve Erbil dosyası
- Tez No: 470244
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. EMRAH CİNKARA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Yazılı geri bildirim, Irak EFL öğrencileri, lise öğrencileri, Written feedback, Iraqi EFL learners, high-school students
- Yıl: 2017
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngiliz Dilbilimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 97
Özet
Bu çalışmanın amacı Irak'ta ve özellikle Süleymaniye ve Erbil'de bulunan lise öğretmen ve öğrencilerinin yazı derslerinde yazılı olarak geri bildirim yapılmasındaki davranışlarının araştırılmasıdır. Bu araştırmada nicel metod kullanıldı. Çalışmada öğrenci ve öğretmen anketi olmak üzere iki araç kullanılmıştır. Anketler 50'si erkek ve 50'si kadın olmak üzere toplam 100 öğretmen ve 100'ü erkek ve 100'ü kız olmak üzere toplam 200 öğrenci üzerinde uygulandı. Bu anketlerden toplanan veriler SPSS aracılığıyla analiz edildi. Ortaya çıkan bulgular öğretmenlerin yaptığı yazılı geri bildirimlerin genel olarak öğrencilerinin yazma yeteneklerinin gelişmesinde başarılı bir rol oynadığını ortaya koydu. Yapılan bu çalışma, İngilizce öğretmenleri tarafından iyimser ve yapıcı bir şekilde yapılan yazılı geri bildirimin öğrencileri yazma konusunda cesaretlendirdiğini ve geliştirdiğini gösterdi. Bunun yanında, yazılı geri bildirimin, öğrencilerin hatalarını düzeltmesini kolaylaştırmada tercih edildiğini de gözlemledik. Bulgular, öğretmenlerinin günlük ödevlerine ve yazılı testlerine koydukları pozitif geri bildirimlerin öğrenciler tarafından son derece tercih edildiğini ortaya koydu. Ayrıca, bu çalışma zamanında yapılan geri bildirimlerin öğrencilerin yazma yeteneklerinin gelişmesinde güçlü bir etki yarattığını gösterdi. T-test analizi, kız veya erkek öğrencilerin yanısıra kadın ve erkek öğretmen olmanın öğretmenin yazılı geri bildirimi ile ilgili istatistiksel sonuçlar açısından önemli bir fark ortaya koymadığını gösterdi.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to investigate the attitudes of Iraqi high-school teachers and students towards teacher written feedback in writing classes in Suleymaniyah and Erbil. A quantitative method was conducted in this study. Two different instruments were used in the study; teacher questionnaire and student questionnaire. A total of 100 teachers (50 males and 50 females) and 200 students (100 males and 100 females) participated in filling the questionnaire then the collected data were analyzed through SPSS. The findings showed that teachers' written feedback generally plays a significant role in improving students' writing skills. The study also showed that students are encouraged and improved when English teachers provide them with optimistic and constructive written feedback. It was also observed that students show high preference of specific written feedback to facilitate the correction of mistakes. The findings showed that teachers' positive written feedback on their daily assignments and paper tests was highly preferred by students. Additionally, the study showed that teachers' written feedback in its time has a powerful impact on students' writing skills. A t- test analysis indicated that there were no statistically significant differences between male and female teachers and also students towards teacher written feedback.