İklim değişikliği ve sürdürülebilir kalkınma; Bireysel düzeyde kapasite geliştirilmesine ilişkin İzmir üzerine bir çalışma
climate change and sustainable development; A study on the individual level capacity development on İzmir
  1. Tez No: 470418
  2. Yazar: LEYLA NUR YARAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MENEVİŞ UZBAY PİRİLİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Kamu Yönetimi, Economics, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İklim, İklim Değişikliği, Çevre, Sürdürülebilir Kalkınma, Düşük Karbonlu Ekonomi, Anket Çalışması, Farkındalık ve Bilinç Düzeyi
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 139
Özet
Bugün iklim değişikliği toplumdaki her bireyin ilgisini çeken çok önemli bir kü-resel tehdit olarak gündemde yer almaktadır. Çevre sorunları içinde en önemlisi iklim değişikliği olgusu ve buna bağlı olarak gezegenimizin yüzey ısısının artmakta olmasıdır. Sanayi devriminden bu yana ısının ortalama 1.5 ile 2 derece arasında arttığı tahmin edilmektedir. İklim değişikliğinin olumsuz etkileri hayatımızın her alanını doğrudan etkilemektedir. Bu amaç doğrultusunda, tez çalışması kapsamında, iklim değişikliğinin etkilerine karşı oldukça duyarlı olan ülkemizde bilinç konusundaki ihtiyaçların ve eksikliklerin belirlenmesinin önemi göz önüne alınıp toplumdaki bilinç ve farkındalık düzeyinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu konunun seçilmesindeki sebep, günümüzde en büyük sorunlardan biri olan küresel ısınmanın günden güne artmasıdır. Bu amaçla; İzmir'de bireysel düzeyde kapasite saptama ve geliştirmeye yönelik bir çalışma gerçek-leştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Today climate change is on the agenda as a very important global threat attrac-ting every individual in society. The most important environmental problem is the oc-currence of climate change, which in turn increases the surface temperature of our pla-net. Since the industrial revolution, it is estimated that the average temperature increases between 1.5 and 2 degrees. The negative effects of climate change are directly affecting every aspect of our lives. For this purpose, in the scope of the thesis study, it is aimed to determine the level of consciousness and awareness in the society considering the im-portance of determining the needs and deficiencies of consciousness in our country which is very sensitive to the effects of climate change. The reason for the election of this subject is the increase in global warming, which is one of the biggest problems to-day. For this purpose; A study was conducted to determine and develop capacity at the individual level in İzmir.