Three dimensional object reconstruction from boundary data
Üç boyutlu nesnelerin kenar bilgileriyle yeniden yapılandırılması
  1. Tez No: 47201
  2. Yazar: MEHMET YOLMAZ ÇEKEN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. GÖKTÜRK ÜÇOLUK, Y.DOÇ.DR. İ. HAKKI TOROSLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Yeniden Yapılandırma, Çizgi Eşleme, MOTİF, Reconstruction, Line Matching, MOTIF m
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 55
Özet
Öz UÇ BOYUTLU NESNELERİN KENAR BİLGİLERİYLE YENİDEN YAPILANDIRILMASI Çeken, Mehmet Yılmaz Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Göktürk Üçoluk Ortak Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. I. Hakkı Toroslu Eylül 1995, 55 sayfa Üç boyutlu uzayda kırılmış yüzey parçalarının yeniden yapılandırılması problemi ele alınmıştır. Kenar bilgilerinin koordinat sisteminden bağımsız gösterimi geliştirilmiştir. Özgün bir eşleme yordamı, bazı küçük parçaların kaybolması durumunda da eşleşen parçaların bulunabilmesi için kullanılır. Bu entegre ortamda otomatik eşleme ve geri alma özellikleri bulunmaktadır. Sistem, X Window ortamında MOTİF kullanılarak oluşturulmuş bir görüntüsel arayüz ile gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THREE DIMENSIONAL OBJECT RECONSTRUCTION FROM BOUNDARY DATA Çeken, Mehmet Yılmaz M.S., Department of Computer Engineering Supervisor: Assist. Prof. Dr. Göktürk Üçoluk Co-Supervisor: Assist. Prof. Dr. I. Hakkı Toroslu September 1995, 55 pages The problem of reconstruction of broken surface objects embedded in 3D space is handled. A coordinate independent representation for the boundary curves is developed. A robust matching algorithm serves for finding matching pieces even when some brittle pieces are missing. The integrated environment contains automatching and backtracking features. The system is implemented in the X Window System using MOTIF Toolkit as a visual workbench tool.