Local area network monitoring an OS/2 operating systems
OS/2 işletim sisteminde yerel alan ağı izleme
  1. Tez No: 47210
  2. Yazar: CÜNEYT GARGIN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. HASAN GÜRAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Yerel Alan Ağı, Grafiksel Kullanıcı Arabirimi, Ağ İzleme, Local Area Network, Graphical User Interface, Network Monitoring IV
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
öz OS/2 İŞLETİM SİSTEMİNDE YEREL ALAN A?I İZLEME GARGIN, Cüneyt Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Hasan GÜRAN Eylül 1995, 105 Sayfa Yerel Alan Ağları günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. Yerel Alan Ağlarının daha geniş olarak kullanımını sağlayan bir çok ürün bulunmaktadır. Ağda bulunan kullanıcıların genel donanım ve yazılım kapasitelerini gözleyebilecek olan ağ izleme programı da bu ürünlerden birisi olarak kabul edilebilir. Bu çalışmada LANMON olarak adlandırılan bir yerel alan ağ izleme uygulaması OS/2 işletim sistemi üzerinde tasarlanmış ve uygulanmıştır. Uygulama kişisel bilgisayarlara özel çeşitli bilgileri gösteren yeterli bir grafiksel kullanıcı arabirimi yazılımı içerir. Sistemdeki tüm kullanıcılar ve genel kullanım üniteleri ile onların anlık parametreleri izlenebilir. Başka ortamlarda da yerelalan ağı izleme konusunda daha fazla araştırma ve uygulama için tavsiyeler ve bir kullanıcı kılavuzu da verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT LOCAL AREA NETWORK MONITORING ON OS/2 OPERATING SYSTEM GARGIN, Cüneyt M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Hasan GÜRAN September 1995, 105 pages. Local Area Networks(LAN) are widely used today. There are lots of software products supporting the extended use of LANs. A network monitoring program can be regarded as one of those to observe the general hardware and software capability of the users in the network. In this study, a local area network monitoring application, called LANMON, is designed and implemented on OS/2 Operating System. The application includes a fully qualified graphical user interface (GUI) software retrieving various personal computer specific data. All the users, aliases in the system and their on-line parameters can be monitored. A user's guide and recommendations for further 111research and implementations in local area network monitoring subject for other environments are also given.