Sosyal medya reklamlarının müşteri satın alma davranışına etkisi
Impact of social media ads on customer buying behaviour
- Tez No: 472324
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MURAT ESEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya, Reklamlar, Pazarlama, Satın Alma, Davranış
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İzmir Katip Çelebi Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
Pazarlamanın üretim döneminden başlayıp toplumsal anlayışa dönüştüğü günümüzde satış ve tutundurma çabaları sürecinde işletmeler hedef tüketici gruplarına erişmek ve onların satın alma davranışlarına yön vermek üzere pek çok girişimde bulunmaktadır. Diğer yandan günümüzde, bilişim alanındaki gelişmelerin yoğun olarak yaşandığı, sosyal, kültürel, ekonomik, siyasal tüm alanlarda, değiĢimin baĢ döndürücü bir hızla ilerlediği, etkilemeye ve etkilenmeye açık bir süreç yaĢanmaktadır. Bu süreç, özellikle internetin insanların yaĢamına girmesi ile birlikte, birçok değer yargısının geleneksel düşünce ve uygulamaların değişmesine neden olmaktadır. Bu değişimlerden başlıcası ise günümüzde fenomen haline gelen sosyal medyadır. işletmelerin sosyal medyanın gücünü fark etmesi ile birlikte bu mecranın bir pazarlama aracı gibi kullanılabilmesi için yoğun çabalar sarf edilmeye bağlanmıştır. Öte yandan diğer tarafta yer alan hedef kitlenin de sosyal medyadan etkilenme düzeyi, sosyal medyadan aldığı bilgiye göre bir davranış veya tutuma yönelme eğilimleri son yıllarda sosyal medya pazarlaması adı ile araştırmacıların ilgisini çeken konulardan biridir. Bu çalışmada sosyal medyanın bir pazarlama aracı olarak sosyal medya reklamlarının tüketici tutum ve davranışlarına olan etkisi incelenmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Nowadays when marketing becomes a social understanding from the production period,businesses are involved in many initiative storeach target consumer groups and guide their purchasing behavior in the course of sales and promotion efforts. On the other hand nowadays there is also a process in which the developments in the field of information are intense, the change in all areas such as social, cultural, economic and politic areas progresses at a dizzying pace and which is pronetoin fulence and be influenced. This process causes many value judgments and traditional ideas and practices to change especially with the internet getting into people's lives. The most important of the sechanges is the social media that has become a phenomenon. Intensive efforts have begunto be made so that this magazine can be used as a marketing tool as businesses realize the power of social media. On the otherhand, target group‟slevel of influence from social media and their behavioral tendencies has been one of the topics that attract the attention of researchers under the title of social media marketing. This study was conducted in order to reveal the experiential dimensions of social media marketing and to investigate the effect of these dimensions on customer purchasing behavior. KeyWords: Social Media,Ads, Marketing, Purchasing, Behavior.