Boşboğaz ile Güllabi dergisi inceleme-tahlili fihrist-seçme yazılar
Investigations of the Boşboğaz ile Güllabi magazine analyzing, index and selected articles
  1. Tez No: 472330
  2. Yazar: EROL ÇAKIR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ YILDIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Mizah, Boşboğaz ile Güllabi, Hüseyin Rahmi, Ahmet Rasim, Humor, Boşboğaz ile Güllabi, Hüseyin Rahmi, Ahmet Rasim
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 252
Özet
Bu tez çalışmasında, Rumi 24 Temmuz 1324 (06.08.1908) ile 01 Kânun-u Evvel 1324 (14.12.1908) tarihleri arasında yayımlanmış olan Boşboğaz ile Güllabi dergisinin incelemesi yapılmış, yazar ve konu fihristi çıkarılmıştır. Tez bir giriş ile üç ana bölümden oluşmaktadır: Giriş bölümünde, mizah ve mizahi Türk ebebiyatı tarihi ile ilgili bir yazı bulunmaktadır. Birinci bölüm, Boşboğaz ile Güllabi dergisinin tahlilini ve yazar kadrosu ile ilgili bilgilendirmeyi içermektedir. İkinci bölümde, yazar adlarına ve konularına göre Boşboğaz ile Güllabi dergisinin fihristi yer almaktadır. Üçüncü bölümde ise Boşboğaz ile Güllabi dergisinde yer alan metinlerden seçilmiş yazılar, sonuç yazısı, kaynakça ve ekler bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
In this thesis study, the analysis of Boşboğaz ile Güllabi magazine was made, the authors and their contents were determined. This thesis consists of three main parts with an introduction. In the introduction, humor and the history of humor Turkısh literature is discussed. The first part includes information about Boşboğaz ile Güllabi magazine, emination of the periodical and includes the autobioghraphies of authors. The second part includes the index of the authors and the themes from Boşboğaz ile Güllabi magazine. The third part includes selected pages of examples from Boşboğaz ile Güllabi magazine, bibliography and additional text.