Implementation of a subscriber identity modüle manager by using the specification language SDL
Bir abone kimlik birimi yöneticisinin betimleme dili SDL kullanılarak gerçekleştirilmesi
  1. Tez No: 47265
  2. Yazar: CENK TUĞÇETİN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. KEMAL İNAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Specification and description language, subscriber identity module iii, Betimleme ve tanımlama dili, abone kimlik birimi iv
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 131
Özet
ABSTRACT IMPLEMENTATION OF A SUBSCRIBER IDENTITY MODULE MANAGER BY USING THE SPECIFICATION LANGUAGE SDL TU?ÇETİN, CENK M.S., Department of Electrical and Electronic Engineering Supervisor: Prof. Dr. Kemal İnan June 1995, 131 pages This thesis describes how the specification and description language SDL is used to implement a GSM subscriber identity module manager. Advantages of using a formal de scription language in the development process of a complete product are explained as expe rienced throughout the project. SIM Manager consists of a software running on a DOS PC and a hardware allowing the PC and the module to communicate. A subscriber identity module contains information related to GSM network services and the purpose of the SIM Manager is to provide a means to edit the information stored on a SIM.
Özet (Çeviri)
öz BİR ABONE KİMLİK BİRİMİ YÖNETİCİSİNİN BETİMLEME DİLİ SDL KULLANILARAK GERÇEKLEŞTİRİLMESİ TU?ÇETİN, CENK Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Kemal İnan Haziran 1995, 131 sayfa Bu çalışma, betimleme ve tanımlama dili SDL'in, bir GSM abone kimlik birimi yöneticisinin gerçekleştirilmesinde nasıl kullanıldığını anlatır. Bütün bir ürünün geliştirme sürecinde biçimsel bir tanımlama dili kullanılmasının faydaları, proje süresince gözlemlendiği şekilde açıklanmıştır. SİM Yöneticisi, DOS PC üzerinde koşan bir yazılımdan ve PC'nin birimle haberleşmesini sağlayan bir donanımdan oluşur. Bir kullanıcı kimlik birimi GSM şebeke servisleri ile ilgili bilgileri saklar ve SİM Yöneticisi' nin amacı, SİM' de saklanan bu bilgileri düzenlemek için bir araç oluşturmaktır.