An Alternative tourism policy proposal, convention tourism and design criteria for a convention center in Antalya
Alternatif turizm politika önerisi, kongre turizmi ve Antalya'da bir kongre merkezi tasarım kriterleri
  1. Tez No: 47334
  2. Yazar: HANDE EGEL
  3. Danışmanlar: İLHAN KURAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Turkish Tourism, Trends in Tourism, Convention and Congress Tourism, Convention Center IV
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 179
Özet
oz ALTERNATİF TURİZM POLİTİKA ÖNERİSİ, KONGRE TURİZMİ VE ANTALYA'DA BİR KONGRE MERKEZİ TASARIM KRİTERLERİ EgeL Hande Yüksek Lisans, Mimarlık Bölümü Tez Yöneticisi: Ögr. Gör. İlhan KURAL Nisan 1995, 180 Sayfa Bu çalışmanın birinci amacı, Antalya bölgesinde turizm olgusunun yerleşmesi ile gelişen problemlerin üstesinden gelecek ve sektördeki dalgalanmaların sebeb olduğu fiziksel, sosyal ve ekonomik çöküşleri durduracak alternatif bir turizm politikası üretmektir. Bunu izleyen ikinci amaç ise, çözüme kentsel ve mimari tasarım yardımı ile ulaşarak gerekli uygulamanın projelendirilmesidir. Bu bağlamda, Kongre Turizmi alternatif politika olarak gerekli potensiyeli taşırken, Antalya bölgesi de turizm aktivitesinin yeniden canlandırılmasına ihtiyaç duyan ve gene bünyesinde yeterli potensiyeli içeren önemli bir turizm merkezi olarak saptanmıştır. Çalışmada, şu anki turizm aktivitesinin analizini takiben, iki varsayım yapılmıştır. İlk varsayım Kongre Turizminin uygun alternatifpolitika olabileceği, ikinci varsayım ise buna bağlı olarak Antalya'nın bu politikanın uygulanması için uygun turizm bölgesi olduğudur. Analizler ve hem bölgenin, hem de sektörün en son talep formasyonunun araştırılması ışığında, proje alanı seçilmiştir. Bunu izleyen aşamada ise, bölgenin ve sektörün bu gün talep ettiği zaruri, optimum toplantı kapasitesi sorgulanmışta. Daha sonra, adı geçen sorgulamanın getirdiği, Antalya- Belek'teki nihai kongre merkezi önerisi tanımına göre, uygun tasarım yaklaşım ve prensipleri sunulmuştur. Sonuç olarak ise, proje tasarım temelleri oluşturulan merkezin uygulama projesinin izleyen çalışma kapsamında yeralması gerekliliği ifade edilmiştir. Anahtar Kelimeler : Türk Turizmi, Turizmdeki Eğilimler, Kongre Turizmi, Kongre Merkezi, M
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN ALTERNATIVE TOURISM POLICY PROPOSAL, CONVENTION TOURISM AND DESIGN CRITERIA FOR A CONVENTION CENTER IN ANTALYA Egel, Hande M.S.; Department of Architecture Supervisor: Inst. İlhan KURAL April, 1995 180 Pages The aim of this study is to develop an alternative tourism policy proposal for the Antalya region to overcome the problems and fluctuations causing the collapse of the urban physical, social and economical structure. The second aim is to approach a solution by means of an architectural and urban implementation project. Congress Tourism as an alternative policy is proposed as a potential for the solution of the problem. Thus, Convention Center(s) are proposed in the Antalya region for re-vitalizing the tourism activity and providing the efficient use of the potentials. inIn the study, following the analysis of the existing situation of tourism activity with its background and future projections, two assumptions have been made. The first assumption was that Congress Tourism could be an alternative policy. The second assumption was that Antalya could be selected as a region for the implementation of this policy. In the light of the analyses and the state of the art demands of the region and sector, a site was selected. Inquiry for optimum, essential capacity determination for the center was the following process. According to the definition of the capacity, necessary design criteria for the proposed center were appraised. In conclusion, after putting forward the fundamental base, an architectural application project was suggested as the subsequent study.