Yöneticilerin karar verme becerileri ile liderlik stilleri arasındaki ilişki ve bir araştırma
The relation between managers decision making skills with leadership styles and a research
  1. Tez No: 473386
  2. Yazar: SEYEDEHGHAZALEH BAHRAMİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. CANAN ÇETİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Karar Verme Becerileri, Liderlik Stilleri, Yönetici, Decision Making Skills, Leadership Styles, Managers
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Genel İşletmecilik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
İş hayatının temsilcileri olan yöneticilerin karar verme becerileri ile liderlik stilleri, ayrı ayrı konular olarak ele alınsa da sonuçta çalışanlar üzerinde farklı derecelerde olumlu ya da olumsuz etkilere sebep olacaktır. Bu durum da iş hayatına etki edecektir. Karar verme becerilerinin gelişmiş olması veya uygun liderlik stillerinin bilinmesi iş ortamında büyük önem arz etmektedir. Fakat bunların yönetici tarafından doğru kararla doğru zamanda uygulanabilmesi daha da önemlidir. Yöneticinin karar verme becerileri ve liderlik stilleri, çalışanları ve çalışanlar vasıtasıyla iş hayatını etkilemektedir. Karar verme becerileri güçlü ve liderlik stillerini uygun kullanabilen yöneticilerin başarılı yöneticiler olma potansiyelinin yüksekliği kaçınılmazdır fakat her yöneticinin bu özelliklere sahip olup-olmadığı bilinmemektedir. Araştırmamda, çalışanlara genel karar verme stilleri ölçeği ve liderlik stilleri ölçeği ışığında anket araştırma yöntemiyle her yöneticinin bu vasıfları taşıyıp taşımadığı ve sonucunda yöneticilerin ne kadar başarılı bulunduğu, bu özelliklerin birbiri ile bağlantısı ve çalışanları nasıl etkilediği çıkarımları yapılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Decision making abilities and leadership styles of managers who are representires of business life aretreated as seprateissues, but ultimately result in positive or negative effects on employees at different levels. This will also affect your business life. The fact that decision making skills are developed or that proper leadership styles are known is very important in the business environment, but it is even more important that they can be implemented rightly by the administrator with the right decision. Itsmanagerialdecisionmakingcapabilitiesandleadershipstylesinfluencebusiness life, through employees and employees. It is inevitable that the decision making are strong and that the managers who can use the leadership's styles appropriately are successful managers, but it is not known whether or not each manager has these characteristics. In my research, I tried to make conclusion that each manager carries these qualities with the general decision style scale and the survey style, survey method in the light of the leadership style scale, and how successful the managers are, how these characteristics are connected to each other and how they affect the employees.