Everday life experience of working mothers and their hidden geographies in Ankara Metropolitan area
Ankara Metropolünde çalışan annelerin gündelik hayat deneyimleri ve saklı coğrafyaları
  1. Tez No: 47359
  2. Yazar: GÜLHANIM ÇALIŞKAN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. OĞUZ IŞIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Şehircilik ve Bölge Planlama, Urban and Regional Planning
  6. Anahtar Kelimeler: cinsel kimliğin varlık koşullan, patriarki, rollerin birbiriyle değiştiritebilirliği, kamu/özel, güç ilişkileri, mekan, zaman, gündelik hayat, çalışan anne. iv, conditions of existence of gendered identity, patriarchy, role interchangability, public vs. private, power relations, space, time, everyday life, working mother. m
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 203
Özet
ÖZ ANKARA METROPOLÜNDE ÇALİŞAN ANNELERİN GÜNDELİK HAYAT DENEYİMİ VE SAKLI CO?RAFYALARI ÇALIŞKAN, Gülhanım Yüksek Lisans Tezi, Bölge Planlama Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Yrd.Doç.Dr. Oğuz Işık Eylül 1995, 217 sayfa. Bu çalışma, teori yoluyla, cinsel kimlik rollerinin mekanda nasıl ve niçin kurgulandığını, ve bunun amprik dünyada naşı) ortaya çıkarılabileceğini incelemektedir. Modem teorinin yapısı, mekan ve toplumsal cinsiyetin, ve böylece de coğrafya ve feminizmin sosyal teoride artan önemi tartışılmaktadır. Bu tez, aynı zamanda, amprik bir çalışmayla, cinsel kimlik kurgusu bağlamında, görülebilir ve görülemez güç ilişkileri ile mekan arasındaki ilişkiyi araştırmaktadır. Alan çalışması, çocuğu kreşe devam eden çalışan annelerin gündelik hayat deneyimleri üzerinedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EVERYDAY LIFE EXPERIENCE OF WORKING MOTHERS AND THEIR HIDDEN GEOGRAPHIES IN ANKARA METROPOLITAN AREA ÇALIŞKAN, Gülhanım M.S. in Regional Planning Supervisor: Assoc. Prof. Oğuz Işık September 1995, 217 pages This thesis analyzes how and why gendered identity roles constructed in space by theory, and how this can be discovered in empirical world. The structure of modem theory, the increasing importance of space and gender, and so that of geography and feminism in social theory are discussed. The thesis also traces the interrelation between visible and invisible power relations and space in terms of gendered identity construction by the help of an empirical study. The case study is on everyday life experience of working mothers who have children in day nurseries.