The Effective maintenance of recursively defined views in deductive databases
Çıkarımsal veri tabanlarında öz yineli tanımlanmış yapıların etkin bakımı
- Tez No: 47416
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. İ. HAKKI TOROSLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Sorgulama optimizasyonu, Özyineli sorgulama, Özyineli tanımlanmış yapı, Yapı, Seviyelendirme, Araişlemli yapı bakım algoritması, Derivasyon ağacı, Bütünlük kısıtı, Çıkanmsal veri tabanı, Datalog, Eş kullanım, Set kullanım. VI
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 170
Özet
? ? oz ÇIKARIMSAL VERİ TABANLARINDA ÖZYİNELİ TANIMLANMIŞ YAPILARIN (RECURSIVE VIEWS) ETKİN BAKIMI Kocabaş, Fahri Salih Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Yrd.Doç.Dr. İ.Hakkı Toroslu Ağustos 1995, 184 sayfa Bu tezdeki çabamız, taban tablolara değişiklikler yapıldığındaki VTYS değişikliklerinde, özyineli tanımlanmış matarelize edilmiş yapıların (değerleri saklanmış) etkin bakımında yoğunlaşmaktır. Taban tablolarındaki değişikliklere karşı özyineli bir yapıda oluşan değişiklikleri hesaplayan, iki son, önemli algoritma üzerinde çalışılmaktadır. Bunlardan biri, Sil- Tekrar çıkar Algoritması (DRed), kendi optimize edilmiş Sil- Ekle-Tekrar çıkar Algoritmamız (DIRed) ile karşılaştırılmaktadır. Algoritmamız, önce silinen çıkarılmış gerçeklerin optimum fazla tahmin setini hesaplar. İkinci olarak, kısmen güncelleşmiş, matarelize edilmiş yapı ve taban tablolarına eklemeler kullanılarak yeni gerçekler eklenir. Bu safhada ve en başta, silinmiş set eklenmiş set kullanılarak güncellenir. En son, birinci fazda silinen gerçeklere dayalı hesaplananfazla tahmin seti, yeni VTYS'deki alternatif derivasyonlan olan gerçeklerin çıkartılması ile azaltılır. Birinci ve ikinci fazdan sonra gereksiz işlemden kaçınmak üzere, silinen set eklenen set ile filtrelenir. Her fazdaki tekrar içi hesaplama ile algoritma DRed'e göre daha fazla ara işlemlendirilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EFFECTIVE MAINTENANCE OF RECURSIVELY DEFINED VIEWS IN DEDUCTIVE DATABASES Kocabaş, Fahri Salih M.S., Department of Computer Engineering Supervisor : Asst.Prof.Dr.İ.Hakkı Toroslu August 1995, 184 pages Our effort in this thesis focused on the efficient maintenance of recursively defined materialized views (MV), that its extent is stored, as the database changes because of updates applied to the base relations. Two most recent, promising algorithms that compute changes to a recursive structure in response to changes to the Extensional DB relations are studied. One of these algorithms, namely Delete and Rederive Algorithm (DRed), is compared to our optimized Delete, Insert, and Rederive (DIRed) algorithm. Our algorithm first computes an optimal overestimate of the deleted derived facts. Second, the new facts that need to be inserted are computed using partially updated MV and the changes (inserted facts) made to the base relations. At the beginning and at this stage, deleted set is updated reconsidering the inserted set. Finally, the 111optimal overestimate set made in the first phase based on the deleted facts is further pruned by removing those facts that have alternative derivations in the new DB. Before the first and the second phase, the deleted set is filtered with the inserted set to avoid redundant processing. With the extra intra-iteration computation in each phase, the computation has been further“incrementalized”in comparison to DRed algorithm. Keywords : Query optimization, Recursive query, Recursively defined view, Materialized view, Stratification, Incremental view maintenance algorithm, Derivation tree, Integrity constraint, Deductive database, Datalog, Duplicate semantics, Set semantics. IV