Coherent states in quantum mechanics
Kuvantum mekaniğindeki minimum belirsizlikli haller
  1. Tez No: 47429
  2. Yazar: CELAL HARABATİ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. TEKİN DERELİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Coherent States, Overcomplete, Minimum belirsizlikli kuvantum halleri, Aşırı tam
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
ABSTRACT COHERENT STATES IN QUANTUM MECHANICS Harabati, Celal M.S., Department of Physics Supervisor: Prof. Dr. Tekin Dereli September 1995, 88 pages In this thesis, the properties of minimum uncertanty quantum states, called the coherent states, are discussed. The advantages of treating physical phenomena by means of these states are emphasised. Constructure of overcomplete coherent states by group theoretic techniques is explained. Finally, several realizations of Heisenberg-Weyl algebra, the common basic symmetry algebra of classical and quantum mechanical systems are given, and transformations among them are discussed.
Özet (Çeviri)
ÖZ KUVANTUM MEKANÎ?ÎNDEKI EN AZ BELÎRSÎZLÎKLÎ DURUMLAR Harabati, Celal Yüksek Lisans, Fizik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Tekin Dereli Eylül 1995, 88 sayfa. Bu tezde, minimum belirsizliğe sahip kuvantum hallerinin ne olduğu ve özellikleri tarihsel gelişimlerinin çerçevesi içerisinde tartışılmıştır. Fiziksel olaylara bu durumlar yardımıyla bakmanın kişiye geniş bir görüş çerçevesi kazandırdığı vurgulanmıştır. Grup teoriksel genelleme ile Hilbert uzayında aşırı tam minimum belirsizlikli bu kuvantum hallerinin kümesi nasıl elde edileceği anlatılmıştır. Son olarakta, klasik ve kuvantum sistemlerinin altında yatan ortak Heisenberg-Weyl cebirinin çeşitli gösterimleri ve onlar arasındaki dönüşümler tartışılmıştır.