Bireysel bankacılık hizmetlerinin rekabet stratejileri açısından içerik analizi ile incelenmesi
Examination of retail banking services in respect of competitive strategies by content analysis
  1. Tez No: 475237
  2. Yazar: BERRİN ÇAĞLAYAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYŞE EREN ÖZDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Bireysel Bankacılık Hizmetleri, Rekabet Stratejileri, İçerik Analizi, Retail Banking Services, Competitive Strategies, Content Analysis
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 157
Özet
Bu çalışmanın amacı, bankaların rekabet stratejilerinin bireysel bankacılık hizmetleri açısından incelenmesi olarak belirlenmiştir. Çalışma, yoğun rekabet koşulları altında bankacılık sektöründe faaliyet gösteren kamu, özel ve yabancı sermayeli mevduat bankalarında bireysel bankacılık hizmetlerinin ne tür rekabet stratejileri ile ön plana çıktığını sorgulamaktır. Ayrıca bireysel bankacılık uygulamalarının işletme performansına etkisine ilişkin değerlendirmeleri tespit etmektir. Bu çalışmanın saha araştırması Antalya'da faaliyet gösteren 3 kamu semayeli banka, 1 özel sermayeli banka ve 2 yabancı sermayeli bankanın üst düzey yöneticileri ile yürütülmüştür. Derinlemesine görüşmeler ve gözlemler yolu ile geliştirilen veri seti içerik analizi ile yorumlanmıştır. İncelenen bankalar büyük oranda rekabet stratejilerinde bireysel bankacılık hizmetleri açısından benzer uygulamalar sergilemelerine karşın, işletme performansını arttırma ile ilgili farklı uygulamalar gösterdiklerine ilişkin ipuçları da vermiştir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to examine competition strategies of banks in respect of their individual banking services. The study questions by which competitive strategies do individual banking services of public, private and foreign capital banks stand out in banking sector under intense competition conditions. Moreover, this study identifies the evaluations pertaining to the effect of individual banking practices on business performance. The field study has been conducted with senior executives of 3 public banks, 1 private bank and 2 foreign capital banks in Antalya. The data set that was formed by means of in-depth interviews and observations was interpreted by content analysis. The banks in this study demonstrated similar practices in respect of individual banking services, however there are hints of variable practices in respect of increasing the business performance.