Başkanlık sisteminin algı yönetimi açısından değerlendirilmesi
Evaluation of presidential system by means of perception management
- Tez No: 476021
- Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA ÖZODAŞIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Public Relations, Public Administration, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Algı yönetimi, başkanlık sistemi, parlamenter sistem, demokrasi, Perception management, presidential system, parliamentary system, democracy
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 127
Özet
Algı yönetimi hedef kitlenin tutum, davranış ve algılarının hedeflenen yönde oluşturulması veya değiştirilmesini sağlar. Algı yönetiminin hedefi, algıyı yönetmek isteyen kişinin istekleri doğrultusunda hedef kitlenin duygu, düşünce, tutum ve algılarını uzun vadede değiştirmektir. Hedef kitlede algı oluşturmak ve imajı yönetmek algı yönetiminin en önemli ve temel amacını oluşturur. Bazı toplumlar algı yönetimine karşı daha hassastırlar. Algı yönetim sürecinde bireylerin ve toplumların psikolojik, kültürel ve sosyolojik yapıları hedef belirlenirken önem kazanmaktadır. Algı yönetimi kampanyası bütün çabaların uygulamaya dönüştürülmesidir. Bu çalışma ile Türkiye'de halkın Başkanlık sistemiyle ilgili bilgi seviyesi ve halk tarafından başkanlık sisteminin nasıl algılandığı araştırılmıştır. Bu çalışma ile halkın demokratik sistemler hakkındaki görüşleri, mevcut parlamenter sistemin işleyişinin yeterli olup olmadığı ve başkanlık sistemine ihtiyaç duyulup duyulmadığı araştırılmıştır. Bu bağlamda, kuvvetler ayrılığı ilkesine göre siyasal rejimler incelenmiş, parlamenter sistem ve başkanlık sisteminin özellikleri ayrıntılı olarak ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
Perception management ensures to create or change attitudes, behaviors and perceptions in the targeted direction. The objective of perception management is to change the emotions, thoughts, attitudes and perceptions of the target group in accordance with the request of the person who wants to manage the perception in the long term. Creating perception and managing the image of the target group constitutes the most important and fundamental objective of perception management. Some societies are more sensitive to perception management. In the process of perception management, the psychological, cultural and sociological structures of individuals and societies gain importance when the target is determined. The perception management campaign is the transformation of all the efforts into practice. Within the context of this study, the level of knowledge about the Presidency system of the people in Turkey and how the presidential system is perceived by the public was researched. In the study, opinions of the people on democratic systems, whether the functioning of the existing parliamentary system is sufficient, a presidential system is needed or not was researched. In this context, according to the principle of separation of Powers, political regimes were examined. The features of the parliamentary system and presidential system were discussed in detail.