Strength and permeability of self-compacting concrete incorporating pvc dust
Pvc tozları ile üretilmiş kendiliğinden yerleşen betonların mukavemet ve geçirgenliği
  1. Tez No: 477744
  2. Yazar: MOHAMMED WADI HNSHAL AL-JUMAILI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NİHAT ATMACA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Permeability, PVC dust, self-compacting concrete, shrinkage, Geçirgenlik, PVC tozu, kendiliğinden yerleşen beton, büzülme
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
The present study is an effort to investigate the effects of (PVC) dust, at various replacement levels, on the durability of self-compacting concrete. Large-scale production of cement is causing environmental problems. This concern has led researchers to make use of supplementary cementitious materials for making concrete. PVC dust is a waste material produced in the plastic pipe industry, and is used as a filler material towards waste utilization. Self-compacting concrete is a kind of concrete that does not require internal or external pressure because it becomes soft and compacted under its own weight. Six mixes of concrete with one control were prepared in the study and mix designs were carried out according to Khayat. The impact of PVC dust on durability was studied by replacing cement ratios by weight at 5%, 10%, 15%, 20%, and 25%. The durability and strength of SCC was found by using different tests: water sorptivity, dry shrinkage, restrained shrinkage, gas permeability, water permeability, and compressive strength at 56 and 90 days. Results showed that addition of 25% PVC dust into the concrete mixture has given the best values of the applied durability tests. It has been pointed out that shrinkage and permeability properties of concrete will be improved by using less cement and more PVC dust.
Özet (Çeviri)
Bu çalışma, farklı yerleşme seviyelerinde PVC tozunun, kendiliğinden yerleşen betonlar üzerinde dayanıklılık etkilerini araştırmak üzere ortaya konulmuş bir çabadır. Büyük ölçekte çimento üretiminin çevresel sorunlara neden olması, araştırmacıları beton yapımında ilave çimento esaslı malzeme kullanmaya zorlamıştır. PVC tozu plastic boru endüstrisinde üretilen atık bir malzemedir ve atık dolgu malzemesi olarak kullanılmaktadır. Kendiliğinden yerleşen beton, kendi ağırlığı altında yumuşaması ve sıkışması nedeniyle iç veya dış basınç gerektirmeyen bir beton türüdür. Bu deneysel çalışmada, bir control olmak üzere altı karışım hazırlanmış ve karışım hesabı Khayat (2000)'e göre tasarlanmıştır. Ağırlıkça çimentonun, 5%, 10%, 15%, 20% ve 25% farklı yerleşme oranlarında PVC tozlarının betonun dayanıklılığı üzerindeki etkileri çalışılmıştır. Kendiliğinden yerleşen betonun dayanıklılık özellikleri şu testler ile hesaplanmıştır: su sorptivitesi, kuru büzülme, sınırlı büzülme, su geçirgenliği ve 56 ile 90 günlük kür altında basınç dayanımları. Deneysel sonuçlar, farklı PVC tozu oranlarının kendiliğinden yerleşen beton özelliklerini önemli ölçüde değiştirdiğini göstermiştir. %25 PVC toz oranı eklenmesi ile uygulanan dayanıklılık testleri en iyi sonuçları vermiştir. Sonuçta, daha az çimento ve daha fazla PVC tozu kullanarak betonun büzülme ve geçirgenlik özelliklerinin iyileştirileceğine dikkat çekilmiştir.