Kazdağı Milli Parkı makrofunguslarının belirlenmesi
Determination of the macrofungi of Kazdağı National Park
- Tez No: 477860
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAKAN ALLI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Kazdağı Milli Parkı, Makrofungus, Taksonomi, Yeni kayıt, Kazdağı National Park, Macrofungi, Taksonomy, New records
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 269
Özet
Bu çalışmada, Kazdağı Milli Parkı'nda yetişen makrofungus türlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda, 2014 – 2016 yılları arasında araştırma bölgesinde farklı lokalitelerden makrofungus örnekleri toplanmıştır. Arazi ve laboratuvar çalışmaları sonucunda toplam 2 bölüm, 14 takım, 51 familya ve 104 cinse ait 230 tür tespit edilmiştir. Tespit edilen türlerden 16'sı Ascomycota ve 214'ü Basidiomycota bölümüne aittir. Elde edilen fenotipik verilere göre, araştırma bölgesinde 230 türün yetiştiği belirlenmiştir. Bu türlerden, Agaricus phaeolepidotus, Albatrellus citrinus, Albatrellus ovinus, Amanita flavorubescens, Buchwaldoboletus lignicola, Calocera furcata, Entoloma anatinum, Entoloma caeruleum, Entoloma dichroum, Hygrocybe aurantiosplendens, Lactarius lilacinus, Lepiota cortinarius, Oligoporus wakefieldiae, Otidea formicarum, Perrotia gallica, Ramaria fagetorum, Ramaria myceliosa ve Suillellus caucasicus ülkemiz için yeni kayıt olarak rapor edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, it is aimed that determination of macrofungi species, growing in Kazdağı National Park. In this study, macrofungal specimens were collected from different localities in study area between 2014 and 2016. As a result of the field and laboratory studies, totally 230 taxa belonging to 104 genera, 51 families, 14 ordo, 2 divisio have been identified. 16 taxa were belonging to Ascomycota, 214 taxa belonging to Basidiomycota. According to phenotipic data, 230 species were identified in the study area. Among these species, Agaricus phaeolepidotus, Albatrellus citrinus, Albatrellus ovinus, Amanita flavorubescens, Buchwaldoboletus lignicola, Calocera furcata, Entoloma anatinum, Entoloma caeruleum, Entoloma dichroum, Hygrocybe aurantiosplendens, Lactarius lilacinus, Lepiota cortinarius, Oligoporus wakefieldiae, Otidea formicarum, Perrotia gallica, Ramaria fagetorum, Ramaria myceliosa and Suillellus caucasicus were reported the first time as new records for Turkey.