Golf alanları planlaması ve Ankara Golf Kulübü örneğinin incelenmesi
Evaluation of the Ankara Golf Club example within the context of golf areas
  1. Tez No: 47939
  2. Yazar: FUNDA SOYLU
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. MÜKERREM ARSLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Delik, Golf, Golf alanı, Hedef deliiğin etrafındaki, çim alan, Kulüp binası, Tuzak, Vuruş hattı, Vuruş noktası, Vuruş sayısı, Hole, Golf, Golf course, Green, Clubhouse, Bunker, Fairway, Tee, Par
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 174
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi GOLF ALANLARI PLANLAMASI VE ANKARA GOLF KULÜBÜ ÖRNE?İNİN İRDELENMESİ Funda SOYLU Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr.Mükerrem ARSLAN 1996, Sayfa:174 Jüri: Doç. Dr.Mükerrem ARSLAN Prof. Dr.Nizamettin KOÇ Doç. Dr. Yalçın ÖZGEN Dünyada giderek artan bir gelişim gösteren golf, zamanımızın sosyal, ekonomik ve kültürel etkinlikleri içerisinde dinlenmeye ve eğlenmeye yönelik yeni bir turizm etkinliğidir. Özellikle büyük kentlerde yaşayan insanların golf alanlarında hafta sonunu ve diğer tatil günlerini doğa ile başbaşa geçirme ve spor yapma eğilimleri giderek arttığından golf alanlarına olan gereksinim de o oranda artmaktadır. Bu tez çalışmasında öncelikle; geniş alanlar kapsadıkları için genellikle kentlerin 20-30 kilometre uzağında planlanan, daha çok kırsal rekreasyon kapsamına giren golf alanlarının planlama ilkeleri saptanarak, Türkiye ve dünyadaki golf alanalrından örnekler incelenmiştir. Bu bilgiler ışığında Ankara'ya 40 km mesafedeki Ankara Golf Kulübü irdelenmiştir. Araştırmanın sonucunda Ankara Golf Kulübü'nün standartlara uygun bir alana sahip olmadığı tespit edilmiştir. Elde edilen bu sonuç nedeniyle, planlama ilkeleri, Türkiye'de ve dünyadaki örnekler gözönünde bulundurularak; bu golf alanına çeşitli öneriler getirilmiştir.
Özet (Çeviri)
11 ABSTRACT Masters Thesis EVALUATION OF THE ANKARA GOLF CLUB EXAMPLE WITHIN THE CONTEXT OF GOLF AREAS Funda SOYLU Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Landscape Architecture Superviser: Assoc. Prof.Mükerrem ARSLAN 1996, Page:174 Jury: Assoc. Prof.Mükerrem ARSLAN Prof. Dr. Nizamettin KOÇ Assoc. Prof. Yalçın ÖZGEN Golf, which is showing a big development in the whole world, in nowadays has become in the social economic and cultural areas a relaxing and advertisment facility. As golf is bveing played in the free green areas alltogether with the nature, people who in the cities prefer to go out to the land on the on weekends or in other holidays, to relax with playing golf in the nature. For that reason the need for golf areas are getting bigger and bigger every day. First of all in this thesis has been taken care of; as golf games need: very big area, those places are mostly made, about 20 = 30 km faraway from the cities, and with these areas are included to the green land reastions Also in this thesis the rules and standards of golf areas has been found out, how to make a plan etc., and examples in Türkiye and in the world has been researched, and we found out that the with this information, we brought new ideas to the Golf Club in Ankara about planning rules.