Kalite için istatistiksel süreç kontrolünde birikimli toplam grafiği ve süreç kontrolünün durum uzayında incelenmesi
Cumulative sum charts in statistical process control for quality and a study on process control in state space
- Tez No: 47942
 - Danışmanlar: PROF.DR. ÖMER L. GEBİZLİOĞLU
 - Tez Türü: Doktora
 - Konular: İstatistik, Statistics
 - Anahtar Kelimeler: Quality, Quality Control, Processes control, Statistical Quality Control, Control Charts, Approach of System, Production System, Cumulative Sum Charts, State-Space Model, Dynamic Programming
 - Yıl: 1996
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Ankara Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Sayfa Sayısı: 200
Özet
ÖZET Doktora Tezi KAL ÎTE ÎCÎN İSTATİSTİKSEL SÜREÇ KONTROLÜNDE BİRİKİMLİ TOPLAM GRAFİ?İ VE SüREC KONTROLÜNÜN DURUM UZAYINDA İNCELENMESİ Tayfun ti Z DEM İR Ankara üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü istatistik Anabil im Dalı Danışman: Prof. Dr. Ömer L. GEB İZLİ O?LU 1996, Say f a s 200 Jüri : Pr o f. Dr. ftmer L. GEB I ZL t O?LU î Prof.Dr. ömer ESENSOY : Prof.Dr. tsmihan BAYRAMOV Bu çalışmada ilk olarak, Kalite kontrol sürecinin yapısı, temel öğeleri ve değişkenlerinin bütünleşik bir biçimde ortaya konulması ve senteze i bir yaklaşımla Kalite kontrolünün, belirsizlik içeren dinamik sistemlerin analizi ve kontrolü meselesi olarak sunulması amaçlanmıştır. Daha sonra optimal sistem kontrolü amacıyla geliştirilen Durum-Uzay modelleri üzerinde açıklamalar yapılarak kontrol kavramı, kontrol sistemleri dinamiği çerçevesinde izah edilmiş? bunun Süreç kalite kontrolü modellemesi açısından sunumu ve değerlendirilmeleri yapılmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Kal ite, Kal i t e kont r ol ü, Sür eç Kont r ol ü, istatistiksel Kalite kontrolü, Kontrol grafikleri, Sistem yaklaşımı, üretim Sistemi, Birikimli Toplam grafiği, Durum- Uzay modelleri, Dinamik programlama
Özet (Çeviri)
1 1 ABSTRACT Ph.D. Thesis CUMULATIVE SUM CHARTS IN STATISTICAL PROCESS CONTROL FOR QUALITY AND A STUDY ON PROCESS CONTROL IN STATE-SPACE Tayfun ÖZDEMÎR Ankara University Gradute School of Natural and Applied Sciences Department of Statistics Supervisor: Prof. Dr. Ömer L. GEBÎZLÎOSLU i 996, Page: 200 Jury: Prof. Dr. Ömer L. GEBÎZLÎOSLU : Pr o f. Dr. Ömer ESENSO Y : Prof. Dr. Ismihan BAYRAMOV. This study examines the main structure, elements and variables of a quality control process with a systems analysis approach. The aim is a to present and synthesis© process control for quality as an analysis and control problem of dynamic systems that contain uncertainty. The concept of control is elucidated for quality control processes from an optimal systems control point of viev. Some state-space models are developed and evaluated in order to pursue quality control according to some system optimizing decision criteria.