Ekolojik mimaride ahşap malzeme kullanımının sürdürülebilirlik açısından irdelenmesi
Examining the use of wood in terms of sustainability in ecological architecture
  1. Tez No: 483751
  2. Yazar: AYSEL TARIM
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. UFUK FATİH KÜÇÜKALİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Sürdürülebilirlik, Ekolojik Mimarlık, Ahşap Yapılar, Sustainablty, Ecological Architecture, Wooden Structures
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
Sanayi devrimi ve özellikle 1950'li yıllardan itibaren hızlı nüfus artışına bağlı olarak gereksinim duyulan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla yoğun bir yapılaşma söz konusudur. Bu yapılaşma hareketinin neden olduğu çevresel sorunların giderek geri dönüşü olmayan çevrebilimle ilgili ve sosyo-ekonomik sorunlara neden olduğu görülmektedir. Bu sorunları ortadan kaldırmak amacıyla bir çok ülkede ekonomi – ekoloji dengesini tartışan sürdürülebilirlik ve ekolojik mimarlık olgularının teorik altyapısı ve uygulama örnekleri oluşturulmuş ve bu tez çalışmasında ahşap malzeme açısından derinlemesine irdelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In order to meet housing an intense construction has been made due to therapid population growth by the industrial revolution since 1950 s. This construction movement seems to caused by irreversible environmental, ecological and socio-economic problems. In order to eliminate the problems especially in developed countries the theoretical discussion of ecology – economy balance, theoretical back ground of sustainability and ecological architecture examples have been examined interms of wood materials in this the sis.