İşletmelerin pazarlama iletişimi ve halkla ilişkiler faaliyetlerinde sosyal medya kanalları kullanımlarının karşılaştırmaları
Comparisons of the use of social media channels i̇n marketing communications and public relatines activities
  1. Tez No: 486237
  2. Yazar: SUZAN MAVİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YAKUP DURMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: pazarlama iletişimi, halkla ilişkiler, sosyal medya kanalları, twitter, facebook, marketing communications, public relations, social media channels, twitter, facebook
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 157
Özet
Sosyal medya her geçen gün pazarlama iletişimi, halkla ilişkiler içinde önemli bir kanal haline gelmektedir. Bu çalışmada amaç, toplumu etkileyen internetin, sosyal medya kanalları aracılığıyla pazarlama iletişimi ve alt kalemi halkla ilişkilerin Türkiye'nin büyük hacimli firmalarında etkin, kurumsal kalite yönelimli kullanımında dünya standartlarına uymasıdır. Veriler, şirketlerin elektronik kanallardaki Twitter, Facebook, Youtube, Alexa Traffic, Google web sayfalarında çıkma oranı, Google haber sayısı operasyonları incelenerek elde edilmiş olup çeşitli değişkenler arasında da T-Testi istatistiksel yöntemi ve literatür çalışmalarından yararlanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre, sosyal medya pazarlama iletişimi teknolojinin gelişimiyle birlikte, kurum ve kuruluşlarında pazarlama iletişim biçimlerini etkisi altına almaktadır.
Özet (Çeviri)
The social media is taking an important role on marketing, public relations in everyday life. The data was obtained by looking at the number of google news count operations on the web pages of companies' electronic channels (Twitter, Facebook, Youtube, Alexa Traffic Google). It has also benefited from literature studies. The purpose of this study is to make marketing communication and subcontracting through the internet social media channels affecting the society to be effective in the large volume companies of the public relations of Turkey and to adapt to the world standards in the institutional quality oriented usage. It is also about identifying the suspicion from a systematic work that fits good examples and revealing the importance of social media interaction in order to be able to stand out from the competition by influencing consumer preference behaviors. According to the findings, According to the findings, social media marketing communication, along with the development of technology, is affecting the forms of marketing communication in institutions and organizations.