KOBİ bankacılığında müşteri memnuniyeti ve Gaziantep ilinde bir uygulama
Customer satisfaction in SME banking and an application in Gaziantep
  1. Tez No: 486236
  2. Yazar: ABDULLATİF PARLAT
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. YAKUP DURMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: KOBİ, müşteri memnuniyeti, bankacılık, Customer, satisfaction, banking
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
KOBİ bankacılığında müşteri memnuniyetini belirlemek amacıyla hazırlanan bu çalışma genel anlamda konuyla ilgili literatür taramasının yapıldığı ve uygulamanın gerçekleştirildiği olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Araştırma kapsamında veri toplamak amacıyla anket uygulaması gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın evrenini Gaziantep İli oluşturmaktadır. Sınırlılık olarak ise KOBİ'lerle sınırlandırılmıştır. Araştırma kapsamında rasgele yöntemle seçilen 250 kişiyle anket çalışması yapılmıştır. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre Lisans mezunları bankanın internet ve mobil bankacılık uygulamalarının kolay kullanılabilir olmasını daha çok önemsemektedir. ilköğretim mezunları bankanın iletişim merkezine kısa sürede ulaşılabilmesini daha az önemsemektedir.
Özet (Çeviri)
This research prepared to determine customer satisfaction in SME banking consist of 2 parts: comprehensive survey of the subject in the literature and its implementation in practice. Within the research in order the collect data the questionnatire was implemented. The research was held in Gaziantep city and limited to Small and Medium Enterprises (SME). In the scope of the research 250 bank customers were randomly selected for questioneering. The result of the study proved that Bachelor graduates mostly payed attentio to easy access and uses of the Internet and Mobile Banking as long as Primary Education graduates gaveless importance to reaching the Banks Contact Centers in a short time.