Avukatlık sözleşmesinin sona ermesi halinde vekalet ücreti
Attorney fee in case of expiry of attorney agreement
  1. Tez No: 489091
  2. Yazar: İLKNUR DENİZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAKAN ALBAYRAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Avukat, avukatlık sözleşmesi, avukatlık ücreti, avukatlık sözleşmesinin sona ermesi, Lawyer, attorney agreement, attorney fee, expiry of attorney agreement
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 164
Özet
Avukat yargının işlevselliği adına önemli bir görev üstlenerek savunma fonksiyonunu yerine getirir. Bu fonksiyonu yerine getirirken bir kamu hizmeti üstlenmiş olur ve yaptığı hizmet karşılığında ücret alır. Ayrıca iş sahibine karşı çeşitli yükümlülükler altına girer. Karşılıklı edimler içeren bu ilişkiyi kapsayan sözleşmeler avukatlık sözleşmeleridir. Avukatlık sözleşmesinde avukatın en önemli edimi hukuki yardımda bulunmak iken iş sahibinin en önemli edimi de ücrettir. Avukat sözleşme sonucu iki tür ücrete hak kazanmaktadır; akdi vekalet ücreti ve yasal vekalet ücreti. Bu çalışmada avukatlık sözleşmesini sona erdiren haller ve bu haller bakımından vekalet ücretinin durumu incelenecektir.
Özet (Çeviri)
The lawyer fulfills the defense function by undertaking an important task in the name of the function of the judiciary. When he fulfills this function, he assumes a public service and charges for the service he has done. He also falls under various obligations to the business owner. Contracts involving this relationship involving mutual acts are legal contracts. While the lawyer's most important act in the attorney agreement is legal aid, the most important act of the business owner is the fee. The lawyer is entitled to two types of contracting conclusion; attorney fee and legal fee. In this study, the cases ending the attorney agreement and the status of the attorney fee will be examined in terms of these cases.