Effects of nanographene particles on hybrid composites
Nanografen parçacıkların hibrit kompozitlerdeki etkileri
  1. Tez No: 489640
  2. Yazar: BASHAR RIDHA YOUNUS AL OGAIDI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET ERKLİĞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Grafen nano parçacıklar, darbe direnci, gerilme mukavemeti, eğilme mukavemeti, titreşim
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Araştırmacıların kompozit malzemelere olan büyük ilgisi nedeniyle, çeşitli endüstriyel uygulamaların gereksinimlerini karşılamak için yapılan çalışmalar gün geçtikçe artmaktadır. Yeni keşfedilen yeni bir nano dolgu, yüksek mukavemet, gerilme modülü, yüksek en-boy oranı ve yüksek yüzey alanı gibi benzersiz özelliklerden dolayı son zamanlarda araştırmacıların dikkatini çeken grafendir. Bu çalışmada nano-grafen parçacıkları ile üretilen karbon-cam elyaf / epoksi melez ve melez olmayan kompozit plakaların gerilme ve eğilme mukavemetleri, darbe direnci ve titreşim özellikleri araştırılmıştır. Grafen nano parçacıkları, ağırlıkça% 0.1, 0.25 ve % 0.5 oranlarında epoksi reçine içerisine eklenmiştir. Grafen nano parçacıkları olan ve olmayan hibrit kompozitlerin deneyleri karşılaştırmalı olarak yapılmıştır. Deney sonuçlarına göre, epoksi matriks içine grafen nano parçacıkların eklenmesinin, hibrit kompozit plakaların mekanik performansı üzerinde önemli bir etkisi olduğu söylenebilir. Artan mukavemet değerleri, ara safhadaki grafen nano parçacıkların, epoksi ve lifler arasındaki yüksek bağlanmayı ifade eder.
Özet (Çeviri)
Because of the great attention of researchers with composite materials, the studies deal with them are increasing day to day to satisfy the requirements of various industrial applications. A novel class of nano fillers newly discovered is graphene which had captured the attention of researchers recently due to unique features such as high absolute strength, tensile modulus, high aspect ratio, and high surface area. The present investigation was basically performed to highlight the influence of Graphene Nano-platelets (GNPs) on tensile strength, flexural strength, impact resistance and vibration properties of carbon-glass fiber/epoxy hybrid and non-hybrid composite laminates. GNPs were dispersed with different weight contents of 0.1, 0.25 and 0.5 %wt. within epoxy matrix. All tests with and without GNPs fillers were performed comparatively. From the experimental results, it can be said that the addition of GNPs into epoxy matrix has a considerable effect on the mechanical performance of the hybrid composite laminates. The improved strength refers to high bonding between GNPs, epoxy and fibers at the interphase. Key word: Graphene Nano-platelets, impact resistance, tensile strength, flexural strength, vibration