Vibration damping propertiy, tensile and flexural behaviour of kevlar-carbon/epoxy/nanographene composite
Kevlar-karbon / epoksi / nanografen kompozitlerin titreşim sönüm özellikleri, çekme ve eğilme davranışı
- Tez No: 489641
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET ERKLİĞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Charpy Darbe, Çekme, Eğilme, Titreşim, Kevlar fiber, Karbon fiber, nanographen, Charpy Impact, Tensile, Flexural, Vibration, Kevlar fiber, Carbon fiber and nanographen
- Yıl: 2017
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu çalışmada, Kevlar, karbon ve hibrit Kevlar / karbon fiber ve epoksi ile nanografen matris esaslı kompozit laminatların darbe, gerilme, titreşim ve bükülme özellikleri araştırılmıştır. (C8, C2K4C2, K2C4K2 ve K8) gibi çoklu konfigürasyonların darbe etkisi, titreşim, gerilim ve eğilme testleri ile araştırılmıştır. Kompozit laminatlar el yatırma metoduyla farklı nanografen oranlarına göre imal edilmiştir. Üretilen kompozit laminatların Charpy darbe testi, Köger 3/70 Charpy darbe test makinesi ile ISO 179/92 standardı uyarınca gerçekleştirildi. Titreşim testi ASTM E756 standarına göre gerçekleştirildi. Çekme ve eğilme testleri, tek eksenli çekme için ASTM D638-10 ve üç nokta eğme için ASTM D790-10 standartlarına göre gerçekleştirildi. Tüm konfigürasyonlar için titreşim sonuçları nanographen'in en iyi oranının ağırlıkça% 0.1 olduğunu göstermiştir. Aynı zamanda gerilme sonuçları, ağırlıkça% 0.1 nanographen oranını göstermiştir. Ancak, K8 ve C8'in eğilme mukavemeti ve eğilme modülü sonuçları, nanographen'in en iyi oranının ağırlıkça% 0.5 olduğunu göstermektedir. Darbe enerjisinin sonuçlarının yanı sıra nanographen'in en iyi oranı ağırlıkça% 0.25 elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the impact, tensile, vibration and flexural properties of Kevlar, carbon and hybrid Kevlar/carbon filled epoxy with nanographene matrix based composite laminates were investigated. Multi configurations were fabricated as (C8, C2K4C2, K2C4K2, and K8) were investigated by Charpy impact, vibration, tensile and flexural test. The composite laminates were fabricated by hand lay-up process. The Charpy impact test of fabricated composite laminates was conducted following ISO 179/92 standard by Köger 3/70 Charpy impact test machine. The vibration test were conducted by ASTM E756. The tensile and flexural tests were conducted by following ASTM D638-10 for uniaxial tensile and ASTM D790-10 for three-point bending. The results of vibration showed the best ratio of nanographene was 0.1 % wt. for all configurations. Also the results of tensile stress showed the ratio of nanographene that 0.1 % wt. give best value for all configurations. But flexural strength and flexural modulus results of K8 and C8 show the best ratio of nanographene were 0.5 % wt. As well as the results of impact energy showed the best ratio of nanographene was 0.25 % wt. for all configurations.