Mechanical properties of jute/glass fiber reinforced epoxy base composite
Jute/cam elyaf tedavi edilen epoksi bazı kompozitinin mekanik özellikleri
- Tez No: 489639
- Danışmanlar: Assoc. Prof. Dr. AHMET ERKLİĞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Charpy, Çekme, Eğilme, Hibrid fiber kompozit, Cam elyafı, jüt lifi, Charpy, Tensile, Flexural, Hybrid fiber composite, Glass fiber, jute fiber
- Yıl: 2017
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 100
Özet
Bu çalışmada, jüt / cam elyaf takviyeli kompozit laminatların epoksi matris esaslı hibrid laminatını dolduran darbe, çekme ve eğilme özellikleri. Çok konfigürasyonları (G8 G3J2G3, G2J4G2, G4J4 / G, J4G4 / J J2GJ2GJ2, J3G2J3, JGJ4GJ, GJ6G ve J8) Charpy darbe, çekme ve eğilme testi ile araştırılmıştır olarak imal edilmiştir. Kompozit laminatlar el koyma işlemi ile imal edilmiştir. İşlenmiş kompozit laminatların Charpy darbe testi, Köger 3/70 Charpy darbe test makinesi ile ISO 179/92 standardı uyarınca gerçekleştirildi. gerilme ve bükülme testi üç noktalı eğilme için tek eksenli çekme ve ASTM D790-10 ASTM D638-10 izlenerek yürütülmüştür. Sonuçlar elyaf / cam melez bir yapılandırma yanlamasına örneklerin 147,11% sırasıyla G8 ve J8 kıyasla JG6J yapılandırma için 424,52% darbe enerjisini edildi emici bir artış gösterdi. Ve artış düzlemesine dan 36.98 ve% G8 ve J8 kıyasla G3J2G3 yapılandırma için 233,33% idi. Hibrid kompozitlerin maksimum bükülme mukavemeti ve esneme modülü sırasıyla MPa 7.51 GPa 411,25 olan yapılandırma G3J2G3 elde edildi. Hibrid kompozitlerin maksimum çekme mukavemeti ve gerilme modülü sırasıyla MPa 5.73 GPa 160.42 olduğu konfigürasyon G3J2G3 elde edildi.
Özet (Çeviri)
In this study, the impact, tensile and flexural properties filled epoxy matrix based hybrid laminate of jute/glass fiber reinforced composite laminates. Multi configurations were fabricated as (G8, G3J2G3, G2J4G2, G4J4/G, J4G4/J, J2GJ2GJ2, J3G2J3, JGJ4GJ, GJ6G and J8) were investigated by Charpy impact, tensile and flexural test. The composite laminates were fabricated by hand lay-up process. The Charpy impact test of fabricated composite laminates was conducted following ISO 179/92 standard by Köger 3/70 Charpy impact test machine. The tensile and flexural tests were conducted by following ASTM D638-10 for uniaxial tensile and ASTM D790-10 for three-point bending. The results showed an increase in absorbing impact energy of the edgewise specimens of jute/glass hybrid configuration were 147.11 % and 424.52% for JG6J configuration compared with G8 and J8 respectively. And from flatwise the increase were 36.98% and 233.33% for G3J2G3 configuration compared with G8 and J8 respectively. The maximum flexural strength and flexural modulus of hybrid composites was obtained for the configuration G3J2G3 it was 411.25 MPa and 7.51 GPa respectively. The maximum tensile strength and tensile modulus of hybrid composites was obtained for the configuration G3J2G3 it was 160.42 MPa and 5.73 GPa respectively.