Design and development of modular-foldable transitional shelters
Modüler katlanabilir geçici barınakların tasarımı ve geliştirilmesi
  1. Tez No: 490058
  2. Yazar: RABEEA THAMER ALHABASH
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA ÖZAKÇA, YRD. DOÇ. DR. DERYA BAKBAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Geçici barınak, modüler sistemler, yükseltilebilir ünite, barınak tasarımı, Transitional shelter, modular systems, upgradable unit, shelter design
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bu çalışmada, afet sonrası barınak ve uzun vadeli konut ihtiyacının gidilmesi için modüler mimari tasarım stratejilerinin geliştirilmesi ve tekniklerini araştırilmasi amaçlanmaktadır. Geçici barınaktan, kalıcı barınağa geçiş sürecini destekleyen bu tasarım ile katlanıp-toplanabilen ihtiyaca göre açılıp kullanılabilen çözümcül bir tasarım önerilmiştir. Önerilen yaklaşım ihtiyaca göre uyumlu genişleme ve değiştirebilme imkanı sunan yapı sistemlerinin tasarımına dayanır. Sunulan konsept ve yapı sistemlerinin fizibilitesi bir literatür taraması ile araştırılmakta, bir önceki yazarların fikirlerini açıklamakta, hedefleri incelemekte, geçiş barınağı birimlerinin yeni bir sistem önermekte, geliştirmekte ve tasarlamaktadır.
Özet (Çeviri)
This study is investigating the ways and technical of development the modular architectural design strategies for the post-disaster shelter relief response and long-term housing. A modular-foldable transitional shelter design study is proposed that temporary modifiable unit to support the transitional shelter prosses also to sustain the process from emergency stages to permanent housing units. The suggested approach relies on the design of adaptable, variable and compatible construction systems. The feasibility of the presented concept and building systems is investigated by means of a literature review, explains the ideas of previous authors and investigation the objectives, propose, develop and design new system of transitional shelter units.