Radyo ve televizyon üst kurulunu'nun kamu yayıncılığı ve özel yayıncılık üzerindeki yetkileri
The powers of the radio and television supreme council over tehe public and private broadcasting
- Tez No: 490697
- Danışmanlar: PROF. DR. PROF. DR. YAHYA KAZIM ZABUNOĞLU
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: Radyo, Televizyon, Kamu Yayıncılığı, Özel Yayıncılık, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Regülasyon, İdari Yargı, Radio, Television, Public Broadcasting, Private Broadcasting, Radio and Television Supreme Council, Regulation, Administrative Justice
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İdare Hukuku Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 548
Özet
Bu çalışma da, İdare hukuku perspektifiyle, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun kamu yayıncılığı ve özel yayıncılık yapan medya hizmet sağlayıcıları üzerindeki yetkilerini analiz edilmiştir. Ancak; çalışma da konunun içeriği gereği, okuyucuya bir bütünlük sunma ve alanın sorunlarını belirleme maksadıyla radyo ve televizyon yayıncılığının ortaya çıkışı, gelişim süreci de ortaya konulmuştur. Yayıncılığın gelişim süreci, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun teşkilat yapısı ve yetkilerini analiz eden çalışma idari yargının Kurul kararları üzerindeki denetimi anlatılarak sonlandırılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the powers of the Radio and Television Supreme Council over the media service providers who are active in public and private broadcasting are assessed with an administrative law perspective. However, by the nature of the study, emerging, development process of the radio and television broadcasting is displayed to identify the problems of this area and to present integrity to the reader. The study, which analyses the development process of broadcasting and the organisational structure and powers of the Radio and Television Supreme Council, is concluded by expressing the supervision of the administrative courts over the Council decisions.